“Ловци на храна” представя вълнуващи, вкусни и цветни епизоди от слънчева Италия

Chef Андре Токев и Chef Марко Лукиари акостират в Неапол – тази неделя в 12:30 ч по bTV

Реклама

Интересни, пъстри, вкусни и вълнуващи епизоди на кулинарното приключение „Ловци на храна“ от Италия предстоят в ефира на bTV, а началото им е в неделя, 17 октомври, от 12:30 ч. В тях доброто настроение, автентичните рецепти и традиции ще вървят ръка за ръка в седем поредни завладяващи епизода.  За първи път, зрителите ще видят Chef Андре Токев усмихнат „до уши“. Ще го видят по-емоционален и въодушевен от всякога, а любопитството и радостта от всичко, до което се докосва, опитва, научава и среща в това приключение ще са причината и отговорът на всичко това. Важна роля за доброто настроение и за интересните истории, места и хора, с които зрителите на bTV ще се срещнат, ще има и неспиращият да се усмихва Chef Марко Лукиари. Той ще бъде верен спътник, пътеводител и чудесна компания на Chef Токев, а начертаният от него маршрут определено ще впечатли и изненада всички, които тръгнат заедно с „Ловци на храна“ в неделя по обед.

 

Малка част от уникалните места, които двамата ще посетят, са лимоновите плантации в град Амфали с най-големите лимони в света, а производители на Лимончело, които пазят традицията на производството му от осем поколения насам, ще им покажат как се прави то – истинското Лимончело. Вълнуващо ще бъде и посещението на стопанство за отглеждане на биволи и завод за производство на моцарела. Шефовете ще опитат много специален сорт вино във фамилна винарна, която се намира в подножието на Везувий и ще разберат защо хората избират да живеят токова близо до вулкана. Приключението ще отведе зрителите и в италианското селце с българска история и име - Челе ди Булгерия и ще стане ясно каква е връзката му с България. Компанията ще посети и шесто поколение занаятчия на аншуа, който снабдява с продуктите си най-големите световни и италиански шефове.

 

В един от епизодите ще се сбъдне и мечтата на Chef Марко Лукиари, който пред камерата на предаването ще се запознае, разговаря и готви лично с човека, който го е вдъхновил да се отдаде на кулинарията. Огромно име както в Италия, така и в световен план – Chef Дон Алфонсо е носител на множество престижни награди. Преди години именно той прокарва идеята за гурме културата, в която да се ползват регионални продукти. Той ще им покаже стопанството, в което  отглежда голяма част от продуктите за ресторанта си, а заедно със зрителите, те ще посетят и самия ресторант на Дон Алфонсо, който е носител на 2 звезди Мишлен.

 

Италианското приключение на „Ловци на храна“ ще стартира тази неделя от Неапол, родното място на Марко Лукиари, град на повече от 3000 години, с изключителни исторически забележителности, пазител на традиции, история и вкусове. Двамата ще посетят най-старата кафе-сладкарница в града - „Гамбринос“, и ще се срещнат с главния майстор-сладкар, който ще им покаже рецептата за най-неаполитанския десерт – Своятелла. Ще опитат още неаполитанско рагу, а за финал Chef Марко ще сготви традиционен сорт миди със спагети. Емоциите и вкусовете в Неапол толкова ще впечатлят и ще заредят Chef Токев, че най-естествено ще бъде възклицанието му: „Оставам в Неапол, толкова е вкусно тук!“.

 

И така ще стане – епизодите от древния град ще бъдат точно три, а вие не пропускайте първия от тях тази неделя в 12:30 ч. по bTV.

Последни

Реклама