Реклама

Селекция от най-добрите епизоди от последните години на популярната документална поредица „непознатиТЕ“ ще бъдат излъчени от 16 юни, всяка неделя от 16:00 ч. по bTV. Поводът е 15-годишнината на предаването, в което журналистът Георги Тошев успя да се срещне със забележителни български и световни личности, и да разкаже техните неразказани истории. От шведката поп група АББА, през Пласидо Доминго, Кристо, Моника Белучи, Брайън Мей от Куйин, Лили Иванова и Стефан Данаилов… до Дийпак Чопра – всички тези велики имена имаха своите ексклузивни интервюта в поредицата, спечелила 7 национални и 9 международни награди.

Преди 15 години, на 7 юни 2009 г., започват снимките на първия епизод, посветен на Цветана Манева. „Спомням си, че с оператора Румен Василев проследихме сутрешната разходка на актрисата в Морската градина и научихме някои нейни ежедневни ритуали“, спомня си Тошев. През всичките тези години той пропътува с екипа си хиляди километри, среща се с 317 герои, обикаля всички континенти, като стига и до Антарктида.

„За лятната програмна схема избрах епизоди от последния сезон и някои от предишните два, защото исках да има актуалност“, споделя Тошев. Той е благодарен на своя екип, който през годините наброява 24 човека. Най-много филми е заснел с операторите Румен Василев, Борис Пинтев, Виктор Попов, а режисьорите, с които предпочита да работи, са Ема Константинова, Аглика Делайе, Калояна Климентова и Антония Барулова-Михайлова.

„Най-трудното интервю беше с фотографката Ани Лейбовиц, която рязко смени решението си да направим стандартен разговор и ме покани на разходка сред фотографиите ѝ в Ермитажа. Най-много вълнение, разбира се, предизвикаха срещите ми с четиримата от АББА, но това май не е тайна за никого“, спомня си с усмивка Тошев.

Първият епизод, който зрителите ще гледат тази неделя (16 юни) от 16:00 ч. по bTV, е посветен на трупата на хореографа Мустафа Ердоган и шоуто „Огънят на Анадола“, което в края на юни ще отбележи своята 25-годишнина в Истанбул.

До средата на септември зрителите предстои да си припомнят и още вълнуващи епизоди, като този за българите в кабарето „Фридрихщат Палас“, филма за актьора Христо Живков с участието на Мел Гибсън, срещата с Дийпак Чопра и др.

„Вярвам, че интересните хора нямат пол, социална или религиозна принадлежност, те имат интересна история“, допълва Тошев.

Не пропускайте най-доброто от документалната поредица „непознатиТЕ“ – от 16 юни (неделя), всяка неделя от 16:00 ч. по bTV!

Последни

Реклама