Арабел Караян - импровизации

В последния епизод от третия си сезон "НепознатиТЕ” разказват личната история по-малката дъщеря на Херберт фон Караян

Реклама

Всеки от нас се появява на този свят със свое уникално наследство – наследството на кръвта. Наследството на гените. Това е съдба. Как тази наследственост, тези скрити връзки между поколенията предопределят живота на всеки човек?

В последния епизод от третия си сезон "НепознатиТЕ” ще разкажат личната история на Арабел Караян - по-малката дъщеря на Херберт фон Караян - един от най-значимите музиканти на 20 век. Наследницата на великия диригент е жена, която търси друга изява на вродената си любов и разбиране към музиката. "Съдбата на Арабел e съдба на търсещ човек, на човек, който преосмисля своето наследство и се стреми към себепознание. А животът ще й покаже много неща”, коментира един от авторите на филма Георги Тошев.

"Арабел Караян - импровизации” ще ни заведе  в швейцарските Алпи, близо до Сейнт Мориц , където се намира една от къщите на фамилията Караян. В този дом Арабел прекарва голяма част от детството си. На вратата все още стои табелка с акронима "Хелизара” - от Херберт, Елиет, Изабел и Арабел - семейство Караян.

През целия си живот Арабел търси своя път - ще бъде сервитьорка в Испания, санитарка в болница, ще следва фотография в Ню Йорк, после музика в Бъркли. Където и да отиде, каквото и да прави, Арабел ще трябва да приеме един факт – винаги ще бъде разпознавана като „дъщерята на Караян”. В Бъркли се среща с двама български музиканти – Георги Дончев и Росен Захариев – Роко. Заради тях идва в България през 1997 г. и остава. Заживява с Роко, който става баща на дъщеря й Калина.

Арабел придобива известност за широката публика в България с участието си в песента „Аз ли съм или не съм” на Стефан Вълдобрев и Инфинити, за саундтрака на "Пансион за кучета”, както и като член на формацията "Please shut up band”.

"Арабел Караян е човек със своите таланти, наследство, несигурности, страхове, радости. Един търсещ човек. Човек със свой път” казва още Тошев.

Вижте нейната история  - тази неделя, 8 април, от 15 часа, само по bTV.

Автори: Георги Тошев и Виргиния Захариева, оператор - Румен Василев, продуцент - Румяна Цанчева