Depeche Mode. Завръщане

Какво се случва с фронтменa Дейв Гаан след битката с рака и какво да очакваме от концерта на групата в София на 12 май

Реклама

Кое ги кара да се завърнат на музикалната сцена след 30 години успешна кариера и драматични обрати в личните животи на членовете на групата?

Какво се случва с фронтменa Дейв Гаан след битката с рака и какво да очакваме от концерта на Depeche Mode в София на 12 май?

Отговорите на тези въпроси разкрива документалният филм на журналиста Георги Тошев "Depeche Mode. Завръщане"

Близо месец преди дългоочаквания концерт на групата в София, екипът на „НепознатиТЕ” разказва историята на една от най-великите групи на последните три десетилетия.
Филмът ни връща в началото на 80-те, когато групата се сформира, за да мине през драматичните моменти за членовете й и стига до наши дни.

Георги Тошев намира близки съратници на групата като режисьора на клиповете им, композитора Алис Орфеус, които обясняват феномена Depeche Mode.

Благодарение на приятелите от Анимато мюзик и Вирджиния рекърдс успях да включа много редки кадри от концерти, клипове и личен архив на групата. Разбира се, най-ценни са изповедите на Анди, Дейв и Мартин, направени по време на работата им над новия им албум „Delta Machine”, разказва Тошев.

Създаването на този албум беше невероятно предизвикателство, защото исках песните да звучат много модерно”, споделя  Мартин Гор.

Какво остава скрито за феновете по време на работата над албума,

как Дейв се справя с наркотиците и опитите за самоубийство, ще разберем от филма на Георги Тошев и Владимир Андонов.

В този филм се отразява времето на три поколения меломани. Как се промени света и музиката, как се промениха тези три момчета, които днес са мъже със своите отговорности, страхове и успехи? Това за мен беше интересно, работейки над филма. Много ми помогнаха хора от екипа на Depeche Mode, които разказват за живота зад кулисите и за влиянието на тяхната музика”, добавя Тошев.

Във филма има кадри от пресконференция в Германия, на която Анди Флетчър емоционално разказва за влиянието на групата върху меломаните в страни от бившия Източен блок. Той говори с любов и признание за феновете на Depeche Mode в България.

Уникални кадри на групата от началото до наши дни – в неделя, 21 април, от 12:30 часа в “НепознатиТЕ”.