От Люлин до Шибуя

Филм вместо торта за рожденика Васко Василев

Реклама

"От Люлин до Шибуя” е разказ за живота на Васко, който празнува 40-и рожден ден тази седмицата. Зрителите ще могат да видят за първи път семейството на Васко - родителите и трите му сестри, да разберат от самия него лесно ли е да си дете чудо и любимец на Людмила Живкова, както и дали дисциплината и таланта са задължителна черта на послушните деца.

Специален подарък от екипа на продуцентската компания "Шорткът пръдъкшънс” е пътуването на Васко заедно с екипът на "Непознатите” до Москва и срещата с учителката му по цигулка - професор Майа Самуиловна Глезарова. Как мирише Москва 20 години по-късно, каква е останала в спомените на тийнейджъра Василев и с какво го изненада през пролетта на 2010-а година ще видят зрителите на bTV в

неделя, 17 октомври в 12:00 ч.

Очаквайте историята за незавършеното висше образование на един от най-успешните класически изпълнители на България - настоящ първокурсник в Академията по музикално и танцово изкуство в Пловдив и едновременно с това -  професор по цигулка в Консерваторията по музика в град Касейон, Испания и "Тринити Колидж” в Лондон.

Дали има значение къде преминава животът ти и кои са важните хора в него ще стане ясно в откровен разговор между Васко Василев и Георги Тошев, заснет от камерата на оператора Румен Василев и под режисурата на Ваня Щерева, за която филмът е дебют в документалното кино.

Скритите таланти на Васко, заснети с любителска камера в караоке бар в сърцето на Токио - "Шибуя”, ще покажат дали виртоузното свирене на цигулка е непременно гаранция за талант в пеенето и танците. Част от кадрите са заснети от Петя Иванова – личен асистент на маестрото последните 8 години.

Един епизод за Васко Василев такъв какъвто е - откровен, истински и с много усмивки. Гледайте "От Люлин до Шибуя” предпремиерно в "Дом на киното” на 15 октомври от 19 ч. (вход с  билети от касата на киното), когато ще е и премиерата на книгата "Васко @ 40” от издателство "Мавзолея” и под редакцията на Ваня Щерева.

Васко Василев е потвърдил присъствието си на премиерата на филма и е обещал да даде и първите автографи на почитателите си.

Последни

Реклама