Парчета живот

Филмът разказва за три периода от живота на Цветана Манева през 2009 година

Реклама

Тази неделя, 20 декември, точно в 12 ч. актрисата Цветана Манева ще свали театралния грим и ще разкрие пред журналиста Георги Тошев лични истории и преживявания във филма "Парчета живот". Премиерата му е този четвъртък от 19 ч. в Дома на киното.

"Парчета живот" разказва за три периода от живота на Цветана през 2009 година. Сниман е във Варна, Пловдив и София. Филмът разкрива непознати страни от живота на актрисата.

"Това е много личен филм. В него се оглеждат ролите, историите, личните успехи и натрупаната болка през годините. Цветана Манева е от малкото български творци, които успяват да преминат през годините с достойнство", казва авторът Георги Тошев.

"Когато за първи път я видях на сцената, изпитах респект. Стоеше недостижима, единствена. По-късно, когато ме допусна до себе си, потъвах в нейната мъдрост и се забавлявах с неподозираното й чувство за хумор",  споделя още журналистът.

Зрителите ще видят актрисата в лични мигове като утринна разходка в Морската градина във Варна, по време на суматохата около международния театрален фестивал "Варненско лято", ще пътуват с нея в родния й град Пловдив. Цветана ще влезе в общината, за да потърси и прочете акта си за раждане, по–късно ще се отбие в театъра, където е работила заедно с баща си – актьорът Георги Манев, ще се помоли в католическата катедрала и ще разкаже за католическата вяра, която изповяда майка й Надежда.

Режисьор на филма е Юлиян Минков, оператори Румен Василев и Алекс Самунджи, продуцент е Румяна Цанчева.