Реклама

След успеха на Киномания 2014 документалният филм на журналиста Георги Тошев "Париж на Богдана" ще има премиера в ефира на bTV тази събота - 6 декември, от 15:00 часа.

Лентата ни връща в Париж в началото на 70-те години. Една българска певица е на път да стане част от музикалния живот на Франция. Тя е млада, срамежлива, талантлива и готова да се посвети на мечтата си да пее. На каква цена може да стане част от парижката бохема? Готова ли е да я плати?Филмът на Георги Тошев, Ема Константинова и оператора Румен Василев разказва за избора, пред който е изправена известната певица. Мечтата да пее в прочутата зала "Олимпия", където е поканена лично от собственика й Бруно Кокатрикс, може да се сбъдне само, ако премине отвъд Желязната завеса...

Богдана Карадочева се връща в Париж след 40 години, за да си припомни маршрутите на своята мечта. Животът в къщата на Далида, кабарето „Распутин“, „Шанз-Елизе“, Емил Димитров, приятелствата и предателствата, любовта на един благородник, срещите с Франсоаз Саган и Жан Пол Белмондо, компромисите и успеха... Богдана Карадочева прави равносметка на пътя си в музиката. Безпощадно откровена е за своя живот.

Гледайте “Париж на Богдана“ от поредицата "непознатиТЕ" тази събота - 6 декември, от 15:00 часа, само по bTV!

Последни

Реклама