Реклама

Силви Вартан не е изгубила трепета от сцената и радостта от контакта с публиката. Тази година, на 15 август, легендарната певица чества 70-годишния си юбилей. В тази знакова година тя започва и световното си турне, което ще премине през България на 24 април в зала 1 на НДК.

Повече от 50 години са минали, откакто 17-годишното момиче, родено в българското село Искрец, записва първото си хитово парче в Париж и се превръща в сензацията на френската сцена. Бързо става международна звезда. Излиза на една сцена, заедно с момчетата от The Beatles, Миг Джагър пише песни за нея, а любимецът на поколения френцузи - рок певецът Джони Холидей,  се влюбва в новата звезда и двамата стават най-обсъжданата двойка на Франция.

Днес първото рок момиче на Франция се завръща към годините на американския кънтри рок, когато е записвала в едно студио, заедно с Елвис Пресли. "Силви в Нашвил" е албумът, от който тя самата е имала голяма нужда, за да преоткрие зарядът на рокендрол музиката.

В ексклузирното си интервю за "непознатиТЕ", певицата споделя, че изпълненията пред родна публика са винаги по-специални за нея, защото България е в сърцето й: "България присъства всеки ден в моя живот, защото е свързана със скъпите ми спомени за родителите ми, детството ми, пейзажите...”, разкрива Силви Вартан пред камерата на документалната поредица. Тя споделя още щастието си, че в тази юбилейна година ще бъде отновно в родината си.

Във филма "Силви Вартан. Завръщане" тази неделя - 13 април, от 12:30ч. изпълнителката на "Облаче ле бяло" за първи път разказва как се развива дъщеря й Дарина, която осиновява в България, заедно с втория си съпруг Тони Скоти преди 17 години. Ще тръгне ли тийнейджърката по пътя на известната си майка?"непознатиТЕ" показват съвместното им изпълнение на емблематичната песен "Марица" за френската телевизия. Ще видим непоказвани досега лични снимки със сина й Давид и майка й, както и кадри от най-новия й клип, ще чуем най-големите й хитове, ще разберем кога е била най-щастлива и към какво изпитва най-силна носталгия и до днес.

Гледайте "Силви Вартан. Завръщане" в "непознатиТЕ" тази неделя - 13 април, в 12:30 ч, само по bTV!

Последни

Реклама