В "Преди обед": Изчезват ли българските имена

В предаването ще видите и какъв е новият симулатор за шофиране

Реклама

Утре от 10 ч. в магазинно-информационното предаване "Преди обед" по bTV Маги Желязкова ще посети родилното отделение, за да провери защо хората кръщават децата си с чуждоезични имена. В студиото Елена Розберг ще разговаря по темата "Изчезват ли българските имена?" с етнолога от Националния етнографски музей към БАН доц. Петя Ванкова и нумеролога Кристина Сунгарска. Те ще дадат конкретни примери за комбинации от букви в името, които гарантират успех в живота.

В студиото на "Преди обед” трима млади български учени ще представят изобретението си, с което печелят втора награда на Европейски конкурс за млади учени  - симулатор за шофиране, с който можем да кормуваме от личния си компютър.  Елена Розберг ще тества уменията си зад волана заедно с Георги Георгиев и Георги Атанасов - студенти в СУ, специалност "Софтуерно инженерство" и Калина Петрова, ученичка в 11 клас на Пловдивската математическа гимназия.

Пред зрителите на bTV фолк певицата Магда ще разкаже за тежкия инцидент с АТВ, който е преживяла, и за прекарания цял месец на легло.

Ексклузивно в "Преди обед” топ моделът Кристина Милева ще разкрие кой е новият мъж до нея. Тя ще разкаже любопитни подробности от личния си живот на Жоро Тошев, който се срещна с нея в дома й в Милано.