Радина Велчева - за дългия път да станеш майка

Колко сила се иска да споделяш болката и щастието на семействата с репродуктивни проблеми

Реклама

Председателката на фондация "Искам бебе” - Радина Велчева, ще е специален гост в "Търси се” в неделя, 22 април. Колко сила се иска да споделяш болката и щастието на семействата с репродуктивни проблеми, след като тя самата се бори дълги години за свое дете - ще разкрият най-близките й хора .

След близо 16 години опити и ежедневна борба да има собствено дете, съвсем наскоро тя взема най-важното решение в живота си и осиновява малката Йоанна. Колко сила и упоритост се изисква да осиновиш дете в България, да бъдеш майка и да даваш кураж на хората - Радина ще разкрие за първи път в "Търси се” от 11 ч. по bTV.

Първата изненада за нея ще бъдат две от жените на фондация „Искам бебе” минали през трудния път да имат свое дете. „Радина е уникален човек. За нас тя е истинска фея, дар от Бога за всички момичета, които искат да станат майки”, споделя Вера от Пловдив. „Ради ми помага всеки ден и то с цялото си сърце. Щастливи сме, че е до нас”, признава Ваня от Бургас.

Ива и Ники пък са семейство, което след много неуспешни опити ин витро се сдобива със собствена рожба. "След всеки неуспех тя беше до мен. Пишеше ми дълги есемеси, в които ми казваше, че не трябва да се отказвам”, споделя Ива. Самата Радина ще разкаже и за мъчителния път на желанието си да стане майка. „Аз имам също няколко опита ин витро. Само веднъж видях положителен тест за бременност и това беше най-щастливият миг в живота ми. Оказа се, че заради неправилно лечение на едно мое заболяване, ще е почти невъзможно да имам деца”, споделя Радина, която няма да скрие сълзите си при всичките тези срещи.

Меги и Нели ще я изненадат и с човека, който я подкрепя и й дава цялата си любов в желанието да станат родители – съпруга й Божидар. "Борбата за дете е жестока. Само този, който е минал през нея, знае какво коства на една двойка”, казва той. Ще сподели и огромното щастие от появата на Йоанна. "Тя е най-прекрасното дете и удивително прилича на нас. Дори си обещахме, че ако имаме свое дете, отново ще осиновим още едно”, категоричен е Божидар.

Ще видим Радина и като певица. Тя свири на китара и ще ни изпее няколко парчета по нейни текст и музика.

В "Търси се” председателката на фондация "Искам бебе” ще се срещне и с родителите си, за които "тя е душа, усмивка и доброта”. Най-тежкият момент в живота на семейството е загубата на нейния брат, който твърде млад си отива от този свят. "Това се случи преди 20 години, но тази болка никога няма да ни напусне”, споделят родителите на Радина.

Най-голямата изненада за нея ще бъде една от най-близките й приятелки – Хермина, която е психиатър. Тя ще пристигне от Австрия специално за предаването, за да зарадва Радина. Сълзи, премесени със смях - така ще премине срещата между двете в "Търси се”.

Последни

Реклама