Цигуларят Васко Василев свири с цигански оркестър в "Търси се"

През какви поврати на съдбата е минал животът му ще разкрият в предаването най-близките му хора

Реклама

Най-известният български цигулар - Васко Василев, ще бъде гост в новото издание на токшоуто "Търси се". През какви поврати на съдбата е минал животът му и как е успял, въпреки тях, да запази усмивката си, ще разкрият в предаването най-близките му хора.

Водещите Меги и Нели ще срещнат Васко с едни от най-добрите му приятели – световните шампиони по фигурно пързаляне Албена Денкова и Максим Стависки. "Когато е с мен, той е дете, а когато е с Албена, е по-отговорен и мъдър. Всичко при него е със знак плюс”, ще разкрие Максим. Двамата с Албена ще признаят, че Васко е бил до тях в най-голямото им житейско изпитание - катастрофата преди 3 години. "Моят брат също е загинал в катастрофа. Беше на 3 години. По това време аз изживявах най-щастливите си мигове. Бях на турне в Тайланд, влюбен в Памела, когато ми се обадиха и ми съобщиха, че баща ми е катастрофирал и в тази катастрофа е загинал брат ми”, с тъга ще разкаже Васко. Албена и Максим ще поставят и едно доста сложно предизвикателство на своя приятел – да свири в йога поза любимото им "Либер танго” и едновременно с това да говори на японски. Ще успее ли цигуларят да изпълни всички техни условия зрителите ще разберат тази събота, 20 ноември.

Емоционална ще бъде и срещата на Васко с баща му Петър Василев и сестра му Вивиян. „Бяхме студенти, когато Васко се роди. Оставихме го в педиатрията на 6 месеца, а след това до 3-годишен го отгледа моята баба”, разказва бащата на Васко, който също е музикант. „Когато бях малък, ми беше много мъчно за родителите ми. Идваха само на празници, носеха подаръци, но винаги в детската градина оставах последен. Сега отношенията ни са прекрасни”, споделя Васко Василев. От своя баща той ще получи предизвикателство да изсвири с виртуозната си цигулка любимата си детска песничка "Мила моя мамо”.

Изключително интересна ще бъде и срещата на цигуларя с дядо му Васил. Екипът на „Търси се” пътува до малкото градче Куклен, за да се срещне с него. "Аз съм отгледал Васко и затова дълго време той се обръщаше към мен с "татко”. Бил съм на повечето му концерти в България и по света”, разказва 87-годишният дядо Васил. Той ще насърчи своя внук по-скоро да се ожени, за да може да се радва на правнуци.

Телевизионната водеща Наталия Симеонова също ще разкаже за присъствието на цигуларя в живота й. "Той е единственият гений, когото познавам. Запознахме се, когато направи „Море от любов” на любимата си тогава Памела Никълсън”, ще си спомни Наталия. Трудно ли е да работиш с голямата си любов на сцената и да запазиш добрите отношения, ще разкрие Васко в студиото на "Търси се” и ще признае, че в момента няма жена до себе си.

Последната изненада за цигуларя ще го накара да смени рязко стила музика, който обикновено свири със своята цигулка. В студиото ще влязат музикантите от любимия му цигански оркестър. Заедно с Васко те ще изсвирят една неповторима версия на руския романс "Очи черное”.