Николай Мартинов: Бащата е много важна фигура

На първо място са децата, всичко останало е на втори план, категоричен е участникът във "Великолепната шесторка" 2

Реклама

Николай Мартинов, баща на две прекрасни дъщери и участник във втория сезон на "Великолепната шесторка", даде специално интервю, в което отговори на ваши въпроси. Ето какво сподели той:

"Започнах моята 44-годишнина, вчера имах рожден ден. Сега се сещам, че станах баща на 22, тоест точно по равно – колкото съм бил баща, толкова и не съм бил. И като баща може би вече типично бащинската функция вече е приключила, може би скоро ще стана дядо – но това никак не е лошо. Аз лично бих се радвал, а повече бих се радвал ако бащите на моите внуци бъдат отговорни бащи. Много е важно бащата каква фигура е. Много е отговорно да си родител. (...)

Като бяха по-малки съм им казвал, че ще ги оставя на Баба Яга –

вече не минава номерът. Никога не ми е хрумвало да ги оставя някъде децата. Това не е моят морал. В случаите, в които съм пътувал, защото известно време бях и моряк, бях избрал варианта да пътувам на по-къси рейсове за по-малко пари, отколкото да съм по няколко месеца в океана и да спечеля повече пари – точно заради тази причина, че онази тънка линия, този деликатен момент, когато можеш да изпуснеш влиянието си над децата, можеш да съжалявам цял живот.

Затова съм на мнение, че – особено малките деца, трябва да бъдат контролирани и внимателно обгрижвани и всичко, което можеш от себе се да дадеш на тях и на втори план да слагаш професията и всичко останало.

Първите три, четири, пет години са много важни

(...) Хората не би трябвало да ме приемат като шоумен. Аз не съм онази фигура, която може да ги забавлява от екрана, аз съм онази фигура, която респектира и това, че силата ми не е в едно такова предаване, не означава, че мястото ми не е там. Тук става въпрос за подкрепа – имам ли подкрепата на много хора, значи поканата е била подходяща.

Отчаял съм се от това, което се случва – държавният апарат е потънал в корупция и вратите, на които почукаш с идея да помогнеш, обикновено са залостени и няма пробив. Наскоро имах лична среща с един министър, който ми е приятел, и той човекът се е хванал за главата – в България отвсякъде смърди на корупция.

А това е наследство – след като е наследство, може би трябва да има световна криза, ледников период или някакви атомни бомби или метеор да ни удари, за да може неща да се промени.

Познавам много хора, които са готови да се борят

Като казвам много, имам предвид десет човека, които са на сцената и дават всичко от себе си. Но при тази многохилядна стена отсреща няма как да се оправим".

Цялото интервю чуй в прикачения видеоматериал