Дуетът "Бони-Емо” изпревари Албена и Тома във временното класиране

Даренията за благотворителното шоу на bTV вече са над 150 000 лева

Реклама

Бони и Емо Чолаков вече са начело във временното класиране на "Великолепната шесторка” по bTV. Двамата успяха да изпреварят досегашните лидери Албена и Тома с близо 5% от зрителските гласове за седмицата. Във вторник обаче младият рокаджия Тома се завръща в шоуто и заедно с Албена отново ще атакува първото място. Шестте дуета избраха и парчетата, с които ще се представят на патриотичната вечер във вторник в 20.00 часа, като сред тях са "Рипни, Калинке”, "Море сокол пие”, "Назад, назад, моме Калино”, "Бяла роза” и други.

Набраните средства във "Великолепната шесторка” вече надхвърлят 150 000 лева. Освен чрез sms гласуване, зрителите на bTV подкрепят мисията на предаването и чрез частни и корпоративни дарения в банковите сметки на bTV и УНИЦЕФ, както и онлайн на www.uncef.bg.

С набраните средства от "Великолепната шесторка” ще бъде реализиран проектът на УНИЦЕФ "Семейство за всяко дете”, който цели затварянето на дома за бебета в гр. Шумен и създаването на Център за бебета и родители в града, благодарение на който всяко от изоставените в дома деца ще намери своето семейство. За децата ще се търси възможност да бъдат върнати на биологичните им родители, а ако това не е удачно, ще се търсят приемни родители и осиновители. Специалистите в центъра ще работят и по превенция на изоставянето в Шуменска област, като ще оказват подкрепа на родители, които не могат сами да се грижат за децата си.

Какво включват услугите, които ще предоставя Центърът:

  • Пакет за новороденото - памперси, пелени, дрешки, креватче, коритце, количка. Ще се търси подкрепа от цялото семейство на родителите, за да може бебето да е прието и майката да получава помощ.
  • Обучение на родителите как да повиват детето, как майката да кърми, да се грижи за него по сигурен начин, да го води на лекар, да проследява развитието му.
  • Обучение на родителите на деца с увреждания - как да разбират, стимулират и се грижат за децата си.
  • Търсене на работа за майката и бащата;
  • Осигуряване на дневна и почасова грижа за бебетата с и без увреждания;
  • Намиране на приемни семейства за бебетата, които не могат да се върнат при родителите си, или докато тече процедурата за осиновяване.
  • Обучение на кандидат осиновители, които са готови да приемат деца.
Моделът, който УНИЦЕФ ще създаде със средствата от кампанията, ще бъде интегриран в законодателството, така че поетапно, с държавно финансиране, да бъдат закрити всички домове за бебета у нас, а за всяко дете да бъде осигурено семейство. Всеки може да получи повече информация за това как може да стане приемен родител или осиновител на горещата линия на УНИЦЕФ - 0700 12170. Актуална информация за предаването и всички новини, репортажи и дискусии, свързани с кампанията, могат да се открият по всяко време в секцията на "Великолепната шесторка” в сайта на bTV. Всичко за проекта "Семейство за всяко дете!” и благотворителната кампания е публикувано и на www.unicef.bg