"Великолепната шесторка" събра над 1 милион лева!

Бони и Емо са символичните победители в благотворителното шоу на bTV

Реклама

Близо 150 000 лева дариха зрителите на bTV във вторник вечер по време на финала на "Великолепната шесторка”. С това общата сума, събрана за проекта "Семейство за всяко дете”, стана 1 038 822 лева. Тя е повече от необходимата за създаването на първия Център за бебета и родители в град Шумен, затова парите, които останат, ще бъдат използвани от УНИЦЕФ за други центрове на територията на област Шумен.

На финала на "Шесторката" символични победители станаха Бони и Емо. Специалните грамоти "Приятели на децата” им връчиха лично Вики Политова - главен оперативен директор на bTV Media Group и Таня Радочай - представител на УНИЦЕФ за България. Всички останали участници, които дариха времето си, за да подкрепят мисията на "Шесторката”, също получиха грамоти от Ани Салич.

Бони и Емо събраха най-много средства от есемеси, но и двамата не се възприемат участници в състезание. "Победител е цяла България, защото показа доброто си сърце и че може да помага и може да се обедини, когато има нужда. Победители са най-вече децата”, каза Емо Чолаков. Бони призна, че когато става въпрос за деца, енергията й е неизчерпаема и трите месеца, прекарани в работа за шоуто, не са й донесли умора.

Телетонът, който се проведе паралелно с финалното шоу снощи, регистрира повече от 3000 обаждания в минута. Най-много зрители успяха да се свържат с актрисата от "Стъклен дом” Яна Маринова. В самия край на предаването с няколко зрители успя да разговаря и водещата на телетона Виктория Петрова.

На сцената на "Великолепната шесторка” премиерът Бойко Борисов, заедно с вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков, се ангажира да намери начин парите, които трябва да влязат в държавата под формата на ДДС, да бъдат дарени за мисията на "Шесторката”. Министерски съвет ще гласува това решение на днешното си заседание. Изявлението на премиера можете да видите ТУК. Как ще се изпълнява държавната политика за закриване на домовете за бебета и малки деца, която ще следва модела, разработен от УНИЦЕФ за проекта "Семейство за всяко дете”, можете да видите ТУК.

Всяка стъпка от реализацията на проекта "Семейство за всяко дете” и изразходването на зрителските дарения за кампанията на bTV, УНИЦЕФ и изпълнителния продуцент на "Шесторката” "Глобал филмс”, ще бъдат проследени в bTV Новините, на сайта на "Шесторката”, както и на сайта на УНИЦЕФ.