Как се промени животът на Ангелина - утре вечер във "Великолепната шесторка"

Рени и Николай Свинаров ще съветват звездите в благотворителното шоу на bTV във вторник

Реклама

В утрешното издание на "Великолепната шесторка” зрителите ще видят продължението на историята на Ангелина, чиято съдба Ани Салич показа в своя филм, излъчен по bTV на 15 септември. На кого се дължи щастливият обрат в живота на младата жена и каква е съдбата й днес - ще стане ясно в благотворителното шоу на bTV утре от 20.00 часа. Във вторник зрителите ще се запознаят с още една история, която разкрива ужасния старт в живота на едно момченце от дома в Шумен. След утрешното шоу Ани Салич ще отпътува за Смолян, за да се срещне с пет семейства, вдъхновени от "Великолепната шесторка”, които искат да станат приемни родители. Видеоматериалите с тях ще бъдат излъчени в следващите епизоди на предаването.

Специални гости на утрешното шоу ще бъдат участниците в първия сезон на "Шесторката” Рени и Николай Свинаров, които ще дадат своите съвети към 12-те звезди на живо в студиото. В изпълненията на всички дуети ще помагат танцьорите от фолклорен ансамбъл "Чинари”.

Тези Кацарова и Ники Мартинов ще изпеят песента "Йовано, Йованке”, Бони и Емо - "Назад, назад, моме, Калино”, Данчето Благоева и Наско - "Море сокол пие”, Тони и Славчо - "Бяла роза”, Албена и Тома - "Рипни, Калинке!”, а Валя Войкова и Кольо Гилъна -  "Пустото лудо и младо!” Своята подкрепа към звездите ще окажат и Хари, Нейа и Генчо от "Сутрешнят екипаж на N-Joy” и женският глас на рока Елена Розберг - водеща на "Голият обяд” по Z-Rock.

С набраните средства от "Великолепната шесторка” ще бъде реализиран проектът на УНИЦЕФ "Семейство за всяко дете”, който цели затварянето на дома за бебета в гр. Шумен и създаването на Център за бебета и родители в града, благодарение на който всяко от изоставените в дома деца ще намери своето семейство. За децата ще се търси възможност да бъдат върнати на биологичните им родители, а ако това не е удачно, ще се търсят приемни родители и осиновители. Специалистите в центъра ще работят и по превенция на изоставянето в Шуменска област, като ще оказват подкрепа на родители, които не могат сами да се грижат за децата си.

Какво включват услугите, които ще предоставя Центърът:

  • Пакет за новороденото - памперси, пелени, дрешки, креватче, коритце, количка. Ще се търси подкрепа от цялото семейство на родителите, за да може бебето да е прието и майката да получава помощ.
  • Обучение на родителите как да повиват детето, как майката да кърми, да се грижи за него по сигурен начин, да го води на лекар, да проследява развитието му.
  • Обучение на родителите на деца с увреждания - как да разбират, стимулират и се грижат за децата си.
  • Търсене на работа за майката и бащата;
  • Осигуряване на дневна и почасова грижа за бебетата с и без увреждания;
  • Намиране на приемни семейства за бебетата, които не могат да се върнат при родителите си, или докато тече процедурата за осиновяване.
  • Обучение на кандидат осиновители, които са готови да приемат деца.

Моделът, който УНИЦЕФ ще създаде със средствата от кампанията, ще бъде интегриран в законодателството, така че поетапно, с държавно финансиране, да бъдат закрити всички домове за бебета у нас, а за всяко дете да бъде осигурено семейство. Всеки може да получи повече информация за това как може да стане приемен родител или осиновител на горещата линия на УНИЦЕФ - 0700 12170. Актуална информация за предаването и всички новини, репортажи и дискусии, свързани с кампанията, могат да се открият по всяко време в секцията на "Великолепната шесторка” в сайта на bTV. Всичко за проекта "Семейство за всяко дете!” и благотворителната кампания е публикувано и на www.unicef.bg