Малко дете е в болница заради системно малтретиране

От два месеца момиченцето (1,8г.) живее при майка си, преди това било в дома за медико-социални грижи в Шумен

Реклама

От снощи малката Лилия е в болница със счупена ръка, синини по лицето, рани от ухапвания и травми по цялото тяло. Сигналът бил подаден от социалните работници, които наблюдават как детето се интегрира в семейна среда.

Направило им е впечатление, че детето има синини по лицето и веднага са намерили личния лекар. Детето е освидетелствано от съдебен лекар, обясни Драгомир Янков, директор на Регионална дирекция „ Социално подпомагане" - Шумен.

Майката отрича да е малтретирала детето си. Според нея то е паднало.

Не мога аз да си бия детето, за какво ще го бия? Може би е паднало и се е наранило. Два пъти падна - от количката и от леглото, обясни майката Илдъс Мехмедова.

Лилия е четвъртото дете на Иълдъс. Оставила го в дом след раждането, но от февруари т.г започнала да го посещава, а по-късно декларирала пред социалните, че иска да си го вземе.

Тя полага грижи за други три деца, едното от които е на 2 години и половина. Ходили сме там, те бяха в добро състояние. Жилището е обзаведено добре, бабата полага страхотни грижи за тях, въпреки че майката на моменти забягваше с други мъже, обясни Йордан Йорданов, началник отдел „ Закрила на детето" - Шумен.

От социалните служби са поискали от прокуратурата да бъдат отнети родителските права на майката. Намерено е и приемно семейство за детето.