Повече от 91 000 лева събра "Великолепната шесторка" до момента

Звезда от първия сезон на шоуто по bTV ще замести Тома утре вечер

Реклама

В утрешния епизод на "Великолепната шесторка” ще стане ясно кой от звездните дуети е седмичният победител. Албена и Тома водят във временното класиране, но Бони и Емо Чолаков ги следват плътно само с 3% по-малко гласове. Всичките шест двойки, които участват безвъзмездно в благотворителното шоу на bTV, до момента събраха общо над 91 000 лева. Те ще продължат да се борят за зрителската подкрепа с изпълнения на световни топ хитове от новото хилядолетие.

Утре вечер зрителите на "Великолепната шесторка" ще видят мини филма на Наталия Симеонова с историята на едно от децата в дома в Шумен - Ева. Тя е на три години, от които повече от две е прекарала в институцията. Една от служителките в дома ще сподели откровеното си мнение за бъдещето на Ева и децата като нея, ако те останат в този дом.

Младият рокаджия Тома ще отсъства от шоуто във вторник, но негов достоен заместник ще бъде един от любимите участници в първия сезон на "Шесторката". Кой е той - ще стане ясно утре в 20.00 часа по bTV. Съветниците на звездите тази седмица ще бъдат участниците в първото издание Деси Добрева и Мартин Захариев, като Деси не само ще сподели опита си, но и ще изпълни една песен специално за зрителите на bTV. В края на двучасовото предаване Ачо Заберски ще отправи новата музикална задача към участниците.

С набраните средства от "Великолепната шесторка"

ще бъде реализиран проектът на УНИЦЕФ "Семейство за всяко дете”, който цели затварянето на дома за бебета в гр. Шумен и създаването на Център за бебета и родители в града, благодарение на който всяко от изоставените в дома деца ще намери своето семейство. За децата ще се търси възможност да бъдат върнати на биологичните им родители, а ако това не е удачно, ще се търсят приемни родители и осиновители.

Специалистите в центъра ще работят и по превенция на изоставянето в Шуменска област, като ще оказват подкрепа на родители, които не могат сами да се грижат за децата си. Моделът, който УНИЦЕФ ще създаде със средствата от кампанията, ще бъде интегриран в законодателството, така че поетапно, с държавно финансиране, да бъдат закрити всички домове за бебета у нас, а за всяко дете да бъде осигурено семейство.

Всеки може да получи повече информация за това как може да стане приемен родител или осиновител на горещата линия на УНИЦЕФ - 0700 12170. Актуална информация за предаването и всички новини, репортажи и дискусии, свързани с кампанията, могат да се открият по всяко време тук - в секцията на "Великолепната шесторка". Всичко за проекта „Семейство за всяко дете!” и благотворителната кампания е публикувано и на www.unicef.bg