.

Как се изминават 3500 километра пеша в Апалачите?

Това е новата мисия пред екстремния пътешественик Петър Ванев

Петър Ванев:
Тройната корона получават хората, направили трите прехода: Тихоокеанския хребетен път (4240 км), Апалачите (3500 км) и Континенталния преход (почти 5000 км). Това са най-дългите преходи в САЩ.

Апалачите са по-кратък маршрут, но не трябва да се подценяват. Източното крайбрежие може да изненада с влажно време. Многото валежи и гръмотевични бури са предизвикателство.

Тръгвам сам и съм си дал време от четири месеца, за да завърша.

Най-много ме е страх от кърлежите, които пренасят Лаймска болест. Затова намалих брадата и косата си. Ще пръскам екипировката си с препарат, който ще купя в САЩ.

Друга опасност са черните мечки и гърмящите змии. Всъщност добре е да има змии, защото те ядат гризачите, които са първите приносители на Лаймската болест.

Мечките, за щастие, усещат миризмата на приближаващи хора и бягат. На Тихоокеанския хребетен път най-дългият ми период без баня бе 12 дни.

Сашо Кадиев:
Пепи, най-лошо ще е да те срещне черна мечка, цялата в кърлежи (смях).

Петър Ванев:
Ще го мислим на място.

Раницата ще е с 10 кг основно тегло и оттам нататък ще зависи колко храна нося. Водата там е в изобилие, така че няма да нося много.

Засега няма индикации някой българин да е минавал по този маршрут. Ще се радвам след това да споделя с всички преживяванията си.

За навигация ще разчитам на телефона и на офлайн карти.

Гледайте цялото предаване на btvplus.bg

Да изминеш пеша 4240 километраПетър Ванев е първият българин, извървял пеша 4240 км. от Мексико до Канада по Тихоокеанския хребетен път