.

Лили Димкова за дълголетието на живота и душата – в една от малкото й медийни изяви, тази неделя в „Търси се“

Дъщерята на лечителя Петър Димков гостува на Меги и Нели на 16 декември от 11:00 ч. по bTV

Светлина, любов и мъдрост ще има тази неделя в студиото на „Търси се“ от 11:00 ч. по bTV. Гост на Меги и Нели ще бъде Лили Димкова – в една от малкото й медийни изяви. Родена е в семейството на лечителя Петър Димков, чиито постулати спазва и до днес. Знанието й, вярата й, топлината на гласа й, ненатрапчивата мъдрост ще пренесат зрителите на друго духовно ниво. 

 

2111776443.jpg

Според мнозина картините й излъчват лечебна светлина и дават мъдрост, пренасяна през вековете. Тя е на 86 години, чете без очила , няма бръчки по лицето си, а в живота си е пила само един антибиотик.

 

2111776445.jpg

По думите й тази младост се дължи на чистотата на душата си –няма лоши мисли в себе си и веднага прощава. Лили Димова казва още: „Вярвам безусловно в хората“. Разчита на първоначалния усет, но въпреки това споделя, че два пъти се е разочаровала от предателства.

Големият проблем на днешното време е, че хората не са добронамерени един към друг, има много алчност и злоба, казва Лили Димкова.

2111776446.jpg

 

Приятелите й Галя Герасимова и Андрей Грива казват за нея: „ Тя е светещ човек, защото се е доближила до божественото, водещото за нея е чистотата“.  Разговорът с нея е празник, допълват те.

 

2111776447.jpg

Диригентът Йордан Камджалов не крие, че запознанството с нея е било негова мечта. Веднага когато се запознават, се усещат. По думите му тя разбира музиката повече от някои музиканти, с които той е работил. Възхищава се от качеството й да продължава да работи върху себе си.

 

2111776448.jpg

Най-емоционалната среща в „Търси се“ е със сина й Петър Димков, кръстен на баща й. Той е офталмолог, но продължава делото на дядо си – известния природен лечител. Тя е по-скоро мой приятел, винаги обсъждаме заедно нещата, които предстои да направя, казва Петър. Категоричен е, че майка му е човекът, стъпил на най-високо духовно равнище в България. Хубавите ни отношения са и заради това, че от малък му има доверие, казва Лили Димкова.  

Тази неделя в "Търси се": Лили Димкова

В ефира на bTV тя разкрива рецептата си за дълголетие и казва молитвата си преди да започне да рисува.  

2111776449.jpg