Героите на TRON: Заветът

Филмът е едно от най очакваните заглавия за годината

Реклама

КЕВИН ФЛИН (Джеф Бриджис)
Един от оригиналните компютърни гении, създателят на играта изведе на ново ниво дигиталния свят на Мрежата – превърна ЕНКОМ в информационна суперсила и изчезна безследно през 1989 г.
Гениален дизайнер на компютърни игри Кевин Флин винаги е искал най-доброто от двата свята – дигиталния и реалния. След като стана първият човек, влязъл в изумителния дигитален свят на Мрежата, той реши, че най-добрият начин да го постигне е да съчетае и двата. Затова той създаде високотехнологичната програма КЛУ 2.0 и я използва тайно да създаде Утопично съществуване, което да съчетава висшите идеали на човешкия и на дигиталния свят. През деня - вундеркинд в корпорация, а през нощта – строител в Мрежата. И тогава, един ден през 1989 г., Кевин Флин мистериозно изчезна. И разбра от първа ръка истината в поговорката “Внимавай какво си пожелаваш” – той е в капана на собственото си творение и може само да чака и да се надява, че нещо ще се промени и той отново ще има шанс да се върне вкъщи при сина си.

САМ ФЛИН (Гарет Хедлънд)
Единственият син на Кевин Флин – 27-годишен младеж с вкус към приключенията и неподчинението, който отказа парите на ЕНКОМ и още не може да превъзмогне изчезването на баща си. Сам е роден през 1983 г. и преди изчезването на Кевин през 1989 г. между бащата и сина е имало силна и близка връзка. Кевин е бил всичко за Сам, който явно е предопределен да върви по бащините си стъпки. Когато Кевин изчезва, неговият приятел и партньор в ЕНКОМ Алън Брадли става като втори баща на Сам. Днес, 20 години по-късно, Сам е гневен единак, който предпочита да скача от сгради или да кара мотора си с бясна скорост, отколкото да облече костюм и да се включи в задкулисните интриги в ЕНКОМ. Когато Брадли съобщава на Сам, че е получил съобщение, за което той е сигурен, че идва от Кевин Флин, Сам неохотно влиза в старата игрална зала на баща си и скоро е всмукан в кибер света, в който е бил затворен баща му последните две десетилетия. Там, вместо да се разправя с изпълнителни директори, пред него се разкрива дигитална вселена отвъд границите на въображението и му се дава шанс да открие и да спаси баща си, за когото от години е смятал, че го е изоставил.

КУОРА (Оливия Уайлд)
Уникална програма, която действа като довереница на Кевин Флин и понякога като воин, който му помага да оцелее в изгнание. Уникалната програма Куора е като доведена дъщеря на Флин – довереница с интелект, любознателност и съвършени бойни умения. Той й разказва за външния свят, а в замяна тя му предлага вечна вярност. Но в резултат на обучението й Куора възприема от Флин жаждата за знания и сега копнее да се пренесе в света на “потребителите”, който е далеч отвъд възможното. Затова когато се среща със Сам Флин, и тя, и Кевин Флин го възприемат като дългоочаквания спасител. И когато животът на това странно семейство се срутва, те трябва да си проправят път през опасния кибер свят, който Кевин Флин сам е създал.

КЛУ (Джеф Бриджис)
Мастър-програма, създадена по образ и подобие на Кевин Флин, за да му помогне в наблюдението на разрастването на дигиталния свят, но се е разбунтувала и е завзела контрола върху Мрежата и обитателите й. Първата програма Клу е била създадена от Кевин Флин с цел да му помогне да докаже, че корпорацията предявява претенции върху най-добрите идеи на гения. Кевин се връща от Мрежата в реалния свят, но първият Клу не оцелява. Затова е създаден нов ъпгрейднат Клу 2.0 (отново по образ и подобие на Флин), за да наглежда строежа на планираната Утопия, където хора и дигитални програми съществуват заедно. Но както често се случва с добронамерените създания, нещата се объркват. Сега Клу не желае да помага на Флин да създава, той иска Флин да се махне и да задържи новия свят изцяло за себе си.

КАСТОР (Майкъл Шийн)
Приспособяваща се, пищна програма, която е собственик на клуба “Последна спирка” в Мрежата
Програмата Кастор е създадена, за да съдържа изобилие от информация и да може да се адаптира и да оцелява в променящата се обстановка. Тази специална комбинация от качества прави Кастор идеалната програма за съдържател на бар, затова, съвсем логично, той отваря клуб “ Последна спирка” – бар на върха на най-високата кула, извисяваща се над Мрежата. Той е безсрамен фукльо с доста лоша репутация – Кастор иска да бъде всичко за всеки и това му дава възможност да печели от всяка транзакция. Приятел ли е, или е враг? Зависи колко силно желае това, което можете да предложите.

АЛЪН БРАДЛИ (Брус Бокслитнър)
Партньор на Кевин Флин в златните години на фирмата, а днес изпадналият в немилост директор на ЕНКОМ, който се е превърнал в настойник на Сам след изчезването на Кевин
В бизнеса най-добре е да внимаваш, като се вглеждаш в бъдещето, защото геният вчера може да се превърне в бивш корпоративен шеф. Преди близо 30 години Алън Брадли се издигна от обещаващ компютърен програмист до съдружник в ЕНКОМ. Но след изчезването на Кевин Флин той започнал да губи контрола върху борда на директорите, който сега се отнася към него като към неизбежния досадник. Почти същото е и в личния му живот – каквото и да каже той на порасналия Сам, се приема като натякване. Затова Брадли искрено се надява, че сигналът, прихванат от старата игрална зала на Флин, може да доведе до завръщането на Кевин.

ДЖАРВИС (Джеймс Фрейн)
Главният поддръжник на Клу – програма, специализирала се в събирането на информация
В новия ред в Мрежата – както може би е и във всеки световен ред - знанието е сила, а във владенията на Клу това знание обикновено се подова от програмата, която му служи като дясна ръка, неговия шеф на разузнаването Джарвис. Създаден да краде тайно информация и да я предава на Клу, Джарвис сякаш няма никаква друга цел, освен да служи да се подчинява. Но в новата вселена кодът на една програма невинаги е доказателство, така че най-добре проверете още веднъж какво точно е записано на диска на програмата, преди да прецените какви са мотивите й.

СИРЕНИ / ДЖЕМ (БО ГАРЕТ)
ДЖЕМ е най-важната от няколкото програми Сирени – също като красивите сирени от гръцката митология – която подготвя програмите за боевете в гладиаторските игри в Мрежата
Програмата Джем е част от групата, наречена Сирени – тяхната цел е да подготвят други програми за предизвикателствата на арената в Мрежата, като им дават доспехи и (както правят със Сам) ги въоръжават с диск. Напълно вероятно е Сирените да са последното приятелско лице, което програмите ще видят, ако изходът на битката бъде смърт. И тъй като красивите програми винаги са желана гледка, Джем и сестрите й са чести гости на Кастор в клуба му „Периферията”. Немногословни и красиви, не е ясно дали Сирените са и добри. Имат ли някаква своя цел?