Актрисата Валентина Каролева: Участието ми в „АЛФА“ дойде в най-точния момент

Зрителите на bTV познават чаровната Валентина Каролева от ролята й на Рая Макавеева в криминалния трилър „АЛФА“. Oт неделя сериалът вече се излъчва всяка неделя от 20:0 ч. по bTV Action. Пред сп. GRAZIA актрисата споделя как балансира работата с майчинството и какви емоции й е подарил снимачният процес

Реклама

Зрителите на bTV познават чаровната Валентина Каролева от ролята й на Рая Макавеева в криминалния трилър „АЛФА“. Oт неделя сериалът вече се излъчва всяка неделя от 20:0 ч. по bTV Action. Пред сп. GRAZIA актрисата споделя как балансира работата с майчинството и какви емоции й е подарил снимачният процес.

В какъв момент от живота ти се появи възможността да се включиш в сериала „Алфа“ и какво ти донесе снимачният процес?

В най-точният :) Когато получих обаждане за кастинг, малкия ми син беше на 3 месеца и изобщо не си представях как всъщност бих могла да снимам нещо скоро, но пък толкова кастинги съм правила, които не съм взела, така че дори не се и замислих направих го и го забравих. Вече, когато разбрах, че са избрали мен, осъзнах всъщност колко е правилен моментът, за да се върна в работен процес. Да, децата ми не бяха много големи, но пък вече и не бяха съвсем малки, а аз вече бях отдала повече от 3 години на това да бъда майка и вярвам, че връщането ми на снимачната площадка донесе на децата ми една по-щастлива и удовлетворена майка, което в крайна сметка е едно от най-важните неща. Снимачният процес ми напомни колко много обичам професията си и че не бих я заменила за нищо друго.

 

Споделяла си, че твоята героиня в сериала – Рая, ти напомня за по-младото ти Аз, преди появата на децата. Има ли нещо, което ти липсва от него и какво си запазила?

Липсва ми подредената ми и чиста къща хахах; Аз съм от хората, които търсят начин да са щастливи във всеки период от живота си и да са благодарни за всичко, което е минало. Звучи като клише, но ако наистина се стараеш да го живееш така живота, някак си има повече смисъл.  Дисциплината на Валя преди децата, определено се е запазила и след децата, както и целеустремеността във всичко, което правя. Мама винаги обичаше да постига малки цели всеки ден, имаше план на деня и той се следваше. От нея съм взела и научила това и така си продължавам и аз :)

 

Как успя да съчетаеш снимачния процес на „Алфа“ с факта, че си майка на две малки деца и живееш в Англия?

За снимките на Алфа се преместих в България с децата. Дъщеря ми записах в детска градина, а за сина ми се грижеше една моя близка приятелка и разбира се цялата фамилия и всички приятели също се включваха, когато има нужда. Ако това ми се беше случило в Англия сигурно щеше да е супер трудно да се организира.

 

Намери ли нови приятели сред екипа?

О да! Чуден екип бяхме, не познавах почти никой от преди, което е много приятно, защото започваш на чисто с всички. С всички си поддържаме връзка, а всеки път когато съм в България правим среща с Виолина, Георги и Спартак.

Имаше ли нещо, което напълно те извади от зоната ти на комфорт по време на снимките?

Да, тичането... макар че съм спортна натура и цял живот реално съм тренирала под една или друга форма, никога не съм тичала, а пък на Рая това си ѝ беше начинът да изкара малко напрежение.

 

Цялото интервю с Валентина Каролева прочетете в новия брой на сп. GRAZIA.

 

Тагове: алфа

Последни

Реклама