Димитър Коцев – Шошо: “Алфа” е нашият опит да се конкурираме със сериалите в стрийминг платформите

Димитър Коцев - Шошо е сценарист и режисьор на най-новия криминален сериал “Алфа”, чиято премиера ще бъде на 25 февруари, неделя, от 21:00 ч. по bTV

Реклама

В специално интервю за в. „24 часа“ талантливият режисьор разказва за срещата си младите актьори и утвърдените имена:

Г-н Коцев, режисьор сте на най-новия криминален сериал - “Алфа”, чиято премиера предстои по bTV от 25 февруари. С какво ще заинтригува той зрителите?

Сериалът беше заснет през зимата на миналата година, вече е завършен. Той е в жанра на криминалния трилър и интересното е, че освен утвърдени актьори и лица като Стефан Вълдобрев, Петър Антонов, Иван Бърнев, Мария Силвестър и Иван Савов, в него участват четирима млади и талантливи актьори, които открихме за българската телевизия и кино. Сигурен съм, че те тепърва ще имат големи роли.

Една от младите актриси не е дебютант - това е Валентина Каролева, за първи път работя с нея. Другите трима са Георги Богданов, Виолина Доцева и Спратак Панталеев.

Защо залагате на присъствието на по-младото поколение?

Мисля, че има адски много талантливи актьори сред младото поколение, на които, за съжаление, не се дава особено голям шанс. Някак сериалите в България се пишат и продуцират с оглед на това със сигурност лицето, което участва, да е вече известно. Според мен това не е най-правилният подход. Искам да похваля bTV за смелостта да направят така, че да покажат сериал, в който млади, неизвестни актьори да направят големи роли и съответно да станат известни. Така е навсякъде по света - трябва да се даде шанс на младите, за да станат звезди. Ако разчитаме само на тези, които вече са станали такива, няма как да се развиваме нататък.

Имате поглед и върху по-младото поколение, и върху по-известните актьори. Може ли да направите някакво сравнение между тях?

За щастие, в този проект не ми се наложи да ги деля на млади и стари, те наистина много бързо влязоха в един общ екип. Успяхме да направим такъв сбор от актьори, в който поколенията нямаха значение и бяха като равен с равен. Нито за миг не съм усетил от утвърдените актьори ни най-малко снизхождение към младите им колеги, които освен че са професионално подготвени, са и много талантливи. Имаше и още младежи, които искахме да вземем, но просто нямаше повече роли за тях.

Чия беше идеята за сериала?

Моя. Писах го преди години и сега успяхме да “продадем” идеята на bTV. Знаех от самото начало, че исках да напишем сериал, в който има много млади актьори – това беше в основата на идеята.

Как ви хрумна идеята за криминална история?

Не си спомням, но както много хора и аз обичам да гледам жанрово кино. Удоволствието човек да гледа хубав криминален трилър е голямо. “Алфа” е нашият опит на българска почва да направим нещо, което на български език, с български образи да разказва история, достойна за гледане на фона на немалката конкуренция на стрийминг платформите. Там има страхотни сериали с много големи бюджети и възможности. Без да се хвалим, стана много хубав сериалът.

Цялото интервю с Димитър Коцев – Шошо, прочетете тук.

 

Последни

Реклама