Асен Блатечки и Диляна Попова: Нямаме тайна връзка

Отношенията между нас са единствено и само приятелски и строго професионални, заявиха те в официално писмо до медиите

Реклама

По повод публикациите в пресата и интернет за "тайната връзка" между Асен Блатечки и Диляна Попова, двамата актьори направиха официален коментар, който публикуваме без съкращения и редакция:

Уважаеми журналисти,

През последните няколко дни за пореден път в пространството се появиха информации за „тайната връзка” между нас. За разлика от предишни моменти, когато подобни спекулации се тиражираха само от жълтата преса и онлайн издания, в този случай бяхме изненадани, че „новината” е преписана, без никаква проверка на информацията, и от някои национални ежедневници с утвърдено име. Затова категорично заявяваме, че „тайната връзка” между нас е абсолютна измислица, заедно с всичко, което съпътства като информация тази „новина”.

Отношенията между нас са единствено и само приятелски и строго професионални. Уважаващите себе си медии би следвало да проверяват своята информация и да предоставят доказателства за „разкритията” си, независимо дали засягат личния или професионален живот на публични личности. Очевидно е, че всеки човек, който е гледал „Стъклен дом”, може да си съчини такава история.

Наясно сме, че като публични личности сме обект на голям интерес от страна на медиите. Със същото са наясно и нашите семейства. Но и двамата винаги сме били отворени към медиите и сме показвали многократно уважението си към труда на журналистите. Очаквахме същото коректно отношение и към нас, но, за съжаление, някои медии предпочетоха безкритично да препишат една абсолютна лъжа.

Надяваме се, че тази журналистическа практика ще бъде прекратена – най-вече в името на нашите фенове и ваши читатели, които заслужават да получават достоверна информация.

Диляна Попова, Асен Блатечки