Деси Бакърджиева: За мен последният сезон на "Стъклен дом" е най-добрият

Вижте с какво Деси ще запомни героинята си Нели

Реклама

Какво да очакват зрителите от последния сезон?
Според мен последният сезон е най-добрият. Като история, като развръзка, като емоции. Всеки ще има своето спасение. Всеки човек приема спасението по един или друг начин. За едни то е морално, за други – финансово, за трети – в сферата на науката, за четвърти – любовта. За всеки ще има едно спасение, което е толкова истинско, че ще трогне зрителите, според мен.

Каква е равносметката за теб самата след снимките на “Стъклен дом”?
Това, което страшно много ще ми липсва, е този прекрасен екип, с който работих. Успях да науча много нови неща, които са свързани с актьорската професия, с работата пред камера, която е доста по различна от работата в театралната сцена. Емоциите бяха предимно положителни и искрено се надявам да имам шанса отново да работя с тези хора.

Коя е най-запомнящата се сцена от "Стъклен дом" за теб?
Една от сцените със Ставрев, когато трябваше да му дам заповедта за уволнение. И той започна да ме хока. Аз му казах, че и аз съм уволнена, така че да не прави упреци към мен. Беше много хубаво. Сценарият пристигаше често в последния момент и ние наистина бяхме изненадани от това, което се случваше с героите ни. Така, както в живота човек се изненадва, не очаква и не може да предположи какво ще му се случи, така и при нас. Може би това е и причина за добрия ефект на сериала върху зрителите. Безкрайно много съм щастлива, че хората оцениха нашата работа.

Чувстваш ли ролята си като част от себе си?
Заредих се от нея до такава степен, че наистина ще ми липсва. Това, което ще остане в мен от Нели, е вярата й в доброто.