Елена Петрова: Всеки ще върви към своята нирвана в "Стъклен дом: Спасението"

Не пропускайте сериала днес от 20 часа по bTV

Реклама

Какво да очакват зрителите от последния сезон?
Последният сезон е много динамичен. Всеки върви към своята нирвана, към своята развръзка, към своето спасение. За моята героиня Боряна бих казала, че отново ще се наложи да мине през много голямо прецеждане на всичките си емоции, семейството си, връзката си с Камен, детето й, всичките им приятели, всичко, което се случва с мола, с Димитър. Отново ще трябва да мине през някакъв катарзис. Ако досега Боряна се бореше да няма сътресения в семейството й, всичко да върви улегнало и много спокойно, в този сезон за първи път тя ще бъде причина за такива сътресения и ще изложи семейството си на риск, без да го осъзнае. Започвайки тази телефонна връзка с Шаки, нещата ще ескалират от една телефонна игра на пръв поглед към един психически тест и за Шаки, и за нея. С Камен много са се отдалечили един от друг, преследвайки различни цели. Тя се чувства самотна и в един момент се оказва, че Шаки - този човек без никаква ценностна система, е единственият човек, с когото може да разговаря.

Каква е равносметката за теб след снимките на "Стъклен дом"?
Аз все още съм с усещането, че трябва всеки момент да получа програма да започна да снимам, така че не съм престанала да мисля за снимачния процес, за екипа, за колегите ми. Все още всичко е много топло, ароматно, вкусно. И мисля, че тепърва ще ми предстои тази равносметка, може би след като и зрителите изгледат последния сезон на "Стъклен дом". Може би тогава всички ще осъзнаем наистина, че едно много дълго и хубаво пътуване завърши.

Коя е най-запомнящата се сцена от "Стъклен дом" за теб?
Аз имам много такива сцени. Много от нещата, които правим, ни карат да се забавляваме, въпреки че това остава скрито за зрителите. Но и ние имаме право да имаме своите моменти, които са си само за нас. За мен най-ценната сцена е срещата ми с целия този екип, партньорството ми с колегите и това, че успяхме заедно с bTV да създадем един изключително успешен модел на сериал, който отключи след себе си една вълна от възможности за работа на колеги от всякакви сфери. Ние снимаме кино, това не е сериал в този формат, с който бяха свикнали зрителите преди това да гледат. Ние снимаме два часа истинско кино. Не мога да кажа конкретна сцена. Може би първият ми снимачен ден, който беше много вълнуващ. Може би първото ми запознанство с колегите ми, с основния ми партньор Калин Врачански. С колегите ми прекарвахме повече време заедно, отколкото с близките си и със семействата си. Програмата ни беше много натоварена и всички си казахме, че това много ще ни липсва. Екипът е най-ценното нещо, което ще помня. Имам много приятели от този екип. Имаме три бебета, които се родиха в този екип, имаме любовни истории, такава, каквато е между Луиза и Явор. Това са толкова хубави емоции! За две години и половина ние успяхме да се опознаем и да създадем такива хубави спомени!