Яна Маринова: Последните епизоди на "Стъклен дом" наистина ме изненадаха

Вижте какво разказа актрисата за новия сезон

Реклама

Какво да очакват зрителите от последния сезон?
Аз съм човек, който е подчинен на тръпката. Често ми става скучно и съм свикнала да си създавам приключения, да се изненадвам, да откривам нови неща за себе си както в работата, така и в живота. Много трудно ме изненадва нещо, защото съм преживяла доста неща. Но последните епизоди на "Стъклен дом" наистина ме изненадаха. Сериалът успя да ме изненада за пореден път.

Каква е равносметката за теб след снимките на "Стъклен дом"?
Чувствам се изключително удовлетворена. Ако работиш в тази сфера и се опитваш да бъдеш актьор – нещо, което аз от доста време се опитвам да правя, когато изработиш един такъв продукт, удовлетворението е огромно. За тези две години все едно играх в двадесетина игрални филма. И като количество, и като драматични обрати. Аз самата се изненадвах много често от самия сценарий, от това, което трябва да направя. И се изненадвах от себе си, че успявам да го направя. Аз съм такъв човек, че се стремя винаги да вървя напред и нагоре. Наистина сбъднах голяма част от мечтите си да се реализирам като артист.

Коя е най-запомнящата се сцена от сериала, тази, която няма да забравиш никога?
Със сигурност не е само една сцена. Изумяваше ме преплитането на различните съдби, това, което се случва на много от героите. Сцената, която си спомням най-добре, беше тази с катастрофата. Две седмици преди снимките знаех, че ще снимаме катастрофа, че Елена ще е в болница, със счупена глава. После се разбира, че мъжът й (кметът) я тормози и тя е организирала с Чарли тази катастрофа. Пет дена преди самите снимки пътувах от представление в Бургас. Бях болна от грип, прилоша ми, паднах в банята и си счупих главата. Направиха ми пет вътрешни и пет външни шева. Аз на петия ден с конците снимах катастрофата и изписването от болницата и всичко беше абсолютно реалистично, защото конците стърчаха от главата ми. Повечето хора не можеха да повярват, че в тези сцени нямам капчица грим. На шестия ден след това половината ми лице беше изключително подуто, с отоци. Но с грим и косата на една страна снимах всички сцени с кмета Виктор, скандалите. Но никой от зрителите не разбра, че тогава съм в трагично състояние. Остана само изпитанието да го направя. И разбира се, никога няма да забравя първите сцени с Христо, когато разбирах, че не знам кой е бащата на Алекс. Тогава го тормозех с един нож и една вилица. По сценарий беше написано, че трябва да бръкна в раната му. Аз го направих. Ясно е, че не е имало истинска рана, а направена от гримьорите рана. И след това съвсем естествено набодох едно пилешко филе с кървавата вилица и го изядох. Това влезе в кадър без никаква репетиция.

Чувстваш ли ролята си като част от себе си, остави ли ти тя нещо?
Елена Атанасова не може да ми остави нищо, но аз мога да я науча на много трикове. Тя има бедно въображение в сравнение с моето въображение. Тя е амбициозна и властна жена, готова на всичко, за да постигне дребните си цели, свързани с пари и идеално за пред хората имиджово семейство. Аз много я обичам и много ми харесваше да я играя. Защото независимо, че тя е лошата героиня, е много симпатична.