Eпизод 01 - 04

Реклама

Eпизод 01

В една мистична земя, Ричард Сайфър открива истинската си съдба. Той, загадъчна млада жена, мъдрия стар съветник и магически меч са всичко, което застава между злия тиранин Даркън Рал и стремежа му за пълно господство.

Kaлан Амнел, преследван от войниците на Даркън Рал - тиранин, който управлява Мидландс, бяга и използва магия, за да премине границата с Уестланд. Ричард Сайфър, дърводелец от Уестланд, й помага да избяга. Рансин Фейн, командир на войниците на злото, оцелява след конфронтацията си с Калан и Ричард и продължава да ги преследва. Вече у дома, Ричард е изпратен от баща си - Джордж, за да намери стар човек на име Зед.

Ричард научава, че Зед е мощен магьосник от Мидландс, а Калан е Изповедник – жена, която има силата да накара хората да кажат истината. Зед разкрива, че Ричард е Търсачът на Истината, който трябва да победи Даркън Рал. Зед дава на Ричард магическо оръжие - Мечът на истината. А Калан дава на Ричард нещо, което Даркън Рал търси - Книгата на преброените сенки, която съдържа тайна. Рал иска книгата, за да получи върховната власт.

Епизод 02

Ричард се връща при баща си, но открива, че Фейн го е ранил смъртоносно. С последния си дъх, Джордж казва на Ричард, че казаното от Зед е вярно. Ричард се изправя срещу Фейн, за да отмъсти. Но Фейн бяга, като открадва книгата. Знаейки, че трябва да спре Фейн, Ричард приема съдбата си на Търсач на Истината и започва обучението си при Зед.
Рал насочва силите си в Мидландс, за да затвори границата с Уестланд и да убие Ричард. докато Фейн се опитва да се върне при Рал с книгата. Точно когато войниците на Рал отиват при границата, Ричард настига Фейн и взима книгата. Заобиколен, Ричард призовава новопридобитата си способност и поразява атакуващите войски. Границата е отворена, Ричард, Kалан и Зед преминават в Мидландс, за да започнат опасно приключение, да намерят Даркън Рал и да го победят.

 

Eпизод 03

В място, където всеки може да си купи магия, Зед се изправя лице в лице срещу опасен магьосник, който някога е бил негов ученик. Ричард, Калан и Зед откриват, че амбулантни търговци продават на жителите на Дръндрил еликсири и отвари, които временно им дават магическа сила. В търсене на създателите на отварите, Зед се изправя срещу един магьосник, който някога е бил негов ученик, а сега е опасен и силен съперник.

 

Eпизод 04

Когато Даркън Рал предлага награда за всеки, който улови Ричард, смъртоносни наемници насочват вниманието си към Ричард Сайфър, като го превръщат от ловец в плячка.
След като Ричард, Калан и Зед оцеляват в непровокирана атака от наемник, наречен Денфир, те откриват, че Даркън Рал е обявил голяма награда за главата на Ричард. Себастиян, производител на магически карти, е продал три от тях, предназначени за проследяване на Ричард. Картите са в Денфир и други двама ловци на глави: Гюнтер и Ролф.
Една жена на име Лили помага на Ричард и приятелите му да избягат от друга засада, след това иска помощта му да спаси брат си Лиъм от Шадрин - порочно митично същество. Но първо те трябва да се преборят с нападението от Гюнтер. Зед отива да намери този, който е направил картите, които помагат на всеки да ги проследи. Ричард и Калан продължават с Лили. Но това е капан. Лили улавя Ричард, за да го предаде на Даркън Рал. Тя оставя Калан при Шадрин. Лили разкрива, че нейният брат е действително в затвора и че ще бъде екзекутиран. Тя иска да освободи брат си в замяна на Ричард. Но Калан, която е успяла да избяга от Шадрин, хваща Лили. Зед се връща точно навреме, за да ги спаси от ловците на глави, и Ричард решава да помогне Лили да спаси брат си, въпреки всичките й лъжи.