Eпизод 09 - 12

Реклама

Eпизод 09

Злата кралица Милена владее третата и последна кутия с Ордена. За да предотврати кутията от попадане в ръцете на Даркън Рал, и така да му дадат върховната власт, която той жадува така отчаяно, Зед се дегизира като артист, за да проникне в замъка на Милена. С помощта на едно малко поробено момиченце на име Рейчъл, Зед цели да замени истинската кутия с фалшива. Междувременно, Ричард и Калан научават, че Даръкн Рал възнамерява лично да вземе Кутията с Ордена от кралицата.

 

Eпизод 10

Докато разследва поредица от убийства сред членовете на съпротивата, вярата на Калан в собствените й способности на Изповедник са разклатени. Зед издирва доверено лице в стремежа си да осигури безопасно скривалище за Кутията с Орден, докато Ричард и Kалан разследват серия от убийства сред членовете на съпротивата. Вярвайки, че тя е причина за екзекуцията на един невинен човек, Калан започва да се съмнява в способността си на Изповедник.

 

Eпизод 11

Kaлан разбира, че сестра й е жива, и се дегизира като рицар, за да я освободи от затвора. С помощта на Ричард, Калан се опитва да спаси бременната си сестра Дени, която също е Изповедник. Когато Дени ражда син, Ричард е ужасен да научи, че има закон, според когото мъжкото потомство на изповедниците трябва да се умъртви. Той решава да спаси детето, въпреки несъгласието на Калан.

 

Eпизод 12

Пътуването до криптата, където е погребан древен Търсач на Истината на име Кийран, поставя Ричард и Kaлaн в смъртна опасност. Опитите да скрият Кутията с Ордена от ръцете на Даркън Рал отвеждат Ричард, Калан и Зед в криптата на Тавол`Ранг – мястото, където е погребан легендарният Кийран. Но когато откриват, че саркофагът е празен, Ричард и Калан скоро научават, че една заблуда от миналото може да им струва тяхното бъдеще.