Eпизод 05 - 08

Реклама

Eпизод 05

Когато Ричард Сайфър се завръща в родното си място, заварва обсаден град и шокиращо откритие за миналото си. Ричард се връща в града си Бренидон, където е бил роден по време на клането, което Даркън Рал е организирал, за да се избегне пророчеството на Търсача на Истината. Той констатира, че жителите на града са се отказали от свободата си по нареждане на Рал, и открива тайни от миналото си.

 

Eпизод 06

Техните най-дълбоки тайни заплашват да излязат наяве, когато Ричард и Калан спасяват дете, което може да чете мисли, от смъртоносните войски на Даркън Рал.
Войниците на Даркън Рал залавят 10-годишно момче, известно като Слушателят - човек, който има способността да чете мислите на другите - много ценен инструмент за този, който го контролира. Когато Ричард и Калан спасяват Рен от похитителите му, детето заплашва да разкрие най-дълбоките тайни на всеки от тях.

 

Eпизод 07

Ричард трябва да избегне видение за собствената му смърт в ръцете на най-доверения съветник на Даркън Рал - коварния Демин Нас.
Ричард научава, че Даркън Рал - най-довереният командир на Демин Нас, е събирал масивна войска. Но когато Ричард отказва да повярва на пророчеството на зла вещица жена, която казва, че Нас ще го убие, тя прави заклинание, което кара Ричард и нищо неподозиращ селянин да си сменят самоличностите. Всички вярват, че селянинът е Търсачът на Истината.

 

Eпизод 08

Когато чувствата на Калан към Ричард започват да компрометират мисията й, тя решава да намери нов Изповедник, който да ръководи Търсача на Истината. Междувременно, Ричард и Зед са нападнати от група войници и Дена. Дена се опитва да принуди Ричарда да обедини силите си със злия Даркън Рал.