Антъни Хед (Утер Пендрагон)

Реклама

Антъни Хед признава, че като малко момче е бил запленен от рицарите в блестящи доспехи и внушителните замъци, в които са родени легендите за тях.
"Тогава пътувахме до Франция на почивка и най-важното за мен беше да колекционирам красиво изработените рицари-играчки. Родителите ми построиха и замък, който все още пазя. Любимите ми ТВ програми бяха филми от рода на Робин Худ и Вилхелм Тел”, споделя актьорът.

След като играе главна роля в изключително успешния сериал „Бъфи – убийцата на вампири” Хед е естествено привлечен от „Приключенията на Мерлин”. Той е особено развълнуван от новия прочит на легендата за крал Артур, представен от сериала, насочен към семейната аудитория.

Актьорът признава, че неговият герой е от най-мрачните. „Той е истинско копеле, пияница и няма славата на добър крал”, казва през смях Хед.

Извън филма младият актьор е готов да приема съвети от ексеприте, работещи по хитови телевизионни програми. Когато „Приключенията на Мерлин” започва да се излъчва в САЩ, той наема американски ПР агент и след като работи по „Бъфи”, кариерата му в Щатите е във възход. Сред по-големите му роли е тази на премиер в „Малката Британия”, както и главна роля в „Невидимите” заедно с Уорън Кларк.