Брадли Джеймс (Артур)

Реклама

Брадли Джеймс признава, че зрителите ще се изненадат, когато се срещнат за първи път с принц Артур в „Приключенията на Мерлин”.
"Първо, никой няма да го хареса," усмихва се той.

Младият герой на Джеймс представлява разглезен, агресивен и обграден с прекомерни грижи тийнейджър, което е една от причините 24-годишният актьор да приеме ролята с удоволствие.
"Една от хубавите страни на тази роля е, че Артур не е перфектен. Не е благородна фигура, не е герой и със сигурност не е добър. Артур извървява дълъг път преди да се превърне в онзи, когото познаваме”, казва Джеймс.

Трудното минало на Артур го е превърнало в горделив и емоционално потиснат млад мъж. Той е тийнейджър на ръба на зрялата възраст. Израснал е без майка и е свикнал да таи емоциите в себе си. Пристигането на мистериозния младеж Мерлин в Камелот изважда на показ най-лошите страни на Артур - невежество и брутална сила. Но Мерлин е катализаторът на промените в поведението на принца.

Пристрастен към спорта, Джеймс признава, че работата му по сериала е била най-вълнуващата в живота му. Това е и втората му изява в телевизионен проект, след дебюта му в сериала Lewis през 2008. "Натоварването беше огромно. Сцените с меч ми бяха най-забавни. Мисля, че заради тях ме избраха - изглеждам така, сякаш мога да тичам бързо и да размахвам меч със самочувствие”, споделя Брадли. Той обаче получава доста охлузвания и драскотини по време на снимките, което го кара да се чувства като истински боец.