Ричард Уилсън (Гай)

Реклама

Ричард Уилсън е известно телевизионно лице в Англия, но в „Приключенията на Мерлин” трудно може да бъде разпознат, въплътен в героя на кралския лекар Гай, най-мъдрата глава в Камелот.
"Нямаше как да се появя във вида, в който ме познават, затова новият ми имидж залага на тази перука с цвят на сол и  пипер, която закрива половината ми лице”, споделя той.

Гай е ментор и закрилник на Мерлин, след като сестра му решава да се освободи от младия магьосник, когото вече не може да контролира. В хода на сериала става ясно, че самият Гай има магически способности.

Уилсън признава, че освен перуката, най-голямото предизвикателство за него в продукцията е бил цветистият и тайнствен език, който се налага да използва пред камерата.
"Единственото, което се изисква, когато правиш магии, е да говориш на староанглийски език. Ужасно ми беше трудно да го науча”, признава той.

Работата му по сериала го кара да уважава още повече актьори като Дейвид Тенант (Доктор Кой), които имат много дълги роли във фентъзи и научнофантастични сериали. Но признава, че е бил на косъм от отказване на ролята заради напрежението в работата. Като успешен театрален режисьор той едновременно работи по няколко продукции в Лондон, както и по нов документален сериал на BBC. Продуцентите Джулиън Мърфи и Джони Капс са твърдо решени да го вземат, така че снимачният график е изцяло съобразен с него.
"В крайна сметка много се наслаждавах на тази работа. Осъзнах, че независимо колко съм стар, обичам да играя и все още има какво да науча. Имам късмет, че ме поканиха. Мисля, че „Приключенията на Мерлин” ще ме направи известен и сред младите зрители", казва той.