Столичани в повече – Сезон 5, Епизод 13

Реклама

Пацо се издава пред Зоя, че се гласи голям бизнес с китайците и евентуално тогава щял да й даде 10 хиляди лева. Зоя иска да се възползва от бъдещото богатство на Пацо и съответно отказва да се разведат, защото при по-късен развод ще може да му вземе повече пари при бъдещата делба.
Проблемите на Пацо със секса с Гълъбина продължават, защото съмнението му за мнимата венерическа болест продължава. От друга страна, той усилено се подготва за бъдещата среща с китайските инвеститори.
Йовка навива лаборантката да манипулира резултатите от кръвната група, но удря на камък. Спас е обсебен от подозренията, че не е баща на Кипър. Промъква се съмнението, че бащата е Радко.
Радко регистрира Рангел в сайт за запознанства. Първата среща с жена от сайта се оказва фиаско. Милена е укрила, че има 3 деца. От децата той разбира, че е поредният нов чичко вкъщи.
Отношенията на Андрей и Дарина стават все по-романтични.
Гришата е обсебен от мистицизъм. Смята, че го гони проклятие за голям карък, от който не може да се отърве. Явява му се господ (Стоичков), който му казва, че за да се отърве от проклятието, трява да направи нещо добро.
Славка научава за учредяването на движение „Елит“, както и за Мая Проданова. Славка успява да се запознае с Мая и веднага се самопредлага да прави кариера в политиката. Мая се дърпа, защото семейството на Славка вече се е дискредитирало със съпричастността си с друга партия по времето, когато Йордан е бил кмет.
Гришата и Спас правят опити да излюпят яйцата от лешояда, но без успех. При едно напиване, Мишо остава да спи у Гришата. Като благодарност към попа, на сутринта за закуска Мишо, без да знае, е изпържил яйцата на лешояда.
Спас е получил резултата от кръвната проба на Йовка, вече няма съмнение,че той не е биологичен баща на бебето. Йовка продължава да защищава тезата, че не е кръшкала. Научават за фенотип Бомбай, при който е възможно, независимо от кръвната група, Спас да е баща на Кипър. За да изясни окончателно ситуацията с бащинството си, решава да звъни на Балабанов - компетентен по този медицински казус колега. Балабанов е същият лекар, при който Йовка и Радко са ходили на консултация по време на бременността.