Даниел Пеев

Даниел Пеев влиза в ролята на Жоро

Реклама

Даниел Пеев е роден на 20 октомври 1989 г. във Варна. Започва да се занимава с театър на 15-годишна възраст в театрална трупа към Младежки дом Варна. Завършва специалността „Актьорско майсторство за драматичен театър“ в НАТФИЗ през 2012 г. при проф.Стефан Данаилов.

Даниел е познат  на зрителите от представленията "Хамлет" на реж. Явор Гърдев и "Животът е Прекрасен" на реж. Александър Морфов в Народен театър "Иван Вазов".

Пеев участва в различни представления в страната като "Случка в зоопарка" на реж. Димитър Марков в Драматичен театър Сливен и "Огнивото" на реж. Бисерка Колевска в "Куклен театър"- Сливен.

Даниел Пеев става част и от множество международни  кино и телевизионни продукции като "The Great Nation", "European Saga" и "Savior". Състезава се в няколко международни кино фестивали за късометражно кино - 2nd Motion International Festival в Кипър, “Bilderflut” 2012 - Festival Blumenfest Weißensee в Германия, Thermaikos Film Festival 2011 в Гърция, The First Youth Film Festival 2011 в Китай, 8th Naoussa International Film Festival и One Shot International Short Film Festival 2011 в Армения.

Актьорският талант на Даниел намира изява и в многобройни  чуждестранни рекламни клипове на големи брандове. Към настоящия момент Даниел работи в БНТ като репортер и ко-водещ. В последните години като част от личностното израстване се занимава професионално с музика и пеене.