Иво Аръков

Иво Аръков влиза в ролята на Младен

Реклама

Иво Аръков е роден на 27 септември 1988 г. във Варна. Част от детството му преминава в Ростов на Дон, Русия, откъдето е родом баща му.

Интересът на Иво към актьорската професия се заражда много рано и още като дете започва да посещава театрална школа “Златното ключе“ гр. Варна, където всъщност бива забелязан неговият талант.

През 2011 г. завършва с пълно отличие НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на проф. д-р Атанас Атанасов със специалност „Актьорско майсторство за драматичен театър“. Първият му успех на театрална сцена идва с участието му в представлението „Козата, или коя е Силвия“ под режисурата на Явор Гърдев и Едуард Олби. Да изиграе Били в постановката е избран лично от знаменития драматург.

По-късно става популярен сред публиката с участието си във филма „Кецове“ на режисьорите Валери Йорданов и Иван Владимиров. Участието му в сериала „Фамилията“ на bTV го нарежда сред родните секссимволи. Участвал е в продължението на мегапродукцията „300“ на Warner Bros. и „Рота Герои”, заради които в България пристигат Вини Джоунс и Том Сийзмор. В момента Иво е водещ на забавното токшоу „Мармалад“ на bTV.

Сред многостранните му таланти са писането на стихове, свиренето на пиано и китара.