Евелин Костова

Евелин Костова влиза в ролята на Ивон

Реклама

Евелин Костова е родена през 1993 г. През 2012г. започва да изучава в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" специалността „Актьорство за драматичен театър“ в класа на проф. Стефан Данаилов.

В Академията влиза в ролите на Зоя в "Ателие" по "Зойкина квартира" от Михаил Булгаков с режисьор Стефан Данаилов, Клер в "Красиви тела" от Лора Кънингам и режисьор Росица Обрешкова, както и Лейди Ана, Елена и Сводницата в "И само туй Любов" - компилация от 17 пиеси на Уилям Шекспир, режисьори Росица Обрешкова и д-р Сава Драгунчев.

Извън Академията, Евелин се превъплъщава в жена от Уиндзор във "Веселите Уиндзорки", реж. Ръсел Болъм, НТ "Иван Вазов"; кабаретна певица в "Херкулес и Авгиевите обори", реж. Ивайло Христов, НТ "Иван Вазов" и Люси в "Благородния испанец", реж. Велко Кънев, ТФ "Мелопомена".

Известна е и с ролите си в сериалите "Къде е Маги?" (в ролята на Маги, bTV) с реж. Петър Вълчанов, Кристина Грозева, Зорница София и др; "Секс, лъжи и телевизия" (в ролята на Ина), реж. Зорница София, Станислав Тодоров - Роги, Димитър Димитров; "Столичани в повече" (в ролята на Елеонора, bTV), реж. Александър Косев и Станислав Тодоров – Роги и "Section zero" (в ролята на Ева Антоненка), реж.Оливие Маршал.

Сред ролите на Евелин в киното са още жената на Атила в "Barbarians Rising" (документален филм), красива млада дама в "Immunity" (пълнометражен филм) с реж. Raymond Steers, Евелина в „Правила“ (късометражен филм) с реж. Ясен Генадиев, приятелка на Габриела в "We Die Young" с реж. Lior Geller, както и Дара в " Завръщане" с реж. Ники Илиев.

В периода 2016-2017 тя е част от трупата на ДКТ "Иван Радоев" гр. Плевен и играе Марчела Отвъдната в "Балада за Георг Хених" по Виктор Пасков, реж. Крум Филипов.

От 2017 г. е част от трупата на театър "Българска армия", като влиза в ролите на Магдалена в "Много шум за нищо" от Уилям Шекспир, реж. Краси Спасов; Марияна в "Тартюф" от Жан Батист Молиер, реж. Краси Спасов; Болете в "Жената от морето" от Хенрик Ибсен, реж. Василена Попилиева; Клия в "Черна комедия" от Питър Шафър с реж. Иван Урумов; Савка в "Албена" от Йордан Йовков, реж. Краси Спасов; Мишел в "Басейнът на Роми Шнайдер" от Щефан Фьогел, реж. Атанас Атанасов; Хестер Уърсли в „Жена без значение“ с реж. Стоян Радев.
Други роли, в които Евелин се превъплъщава са Жасент в "Нашата голяма френска сватба" от Жан Жак Брикер и Морис Ласег, реж. Асен Блатечки,театър "Бонини"; Мърейд в "Лейтенантът от Инишмор" от Мартин Макдона, реж. Асен Блатечки, ДКТ "Константин Величков" Пазарджик.