Стоян Кушлев: Аз се борих срещу корупцията в парламента и си платих за това

Работил съм с трима министър-председатели: Симеон Сакскобургготски, Сергей Станишев и Бойко Борисов. Нито един от тях няма случай да се е застъпил за нещо и да ми е повлиял, казва той

Стоян Кушлев: Аз се борих срещу корупцията в парламента и си платих за това

Реклама

Борбата с корупцията при подобна конструкция на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество е почти невъзможна, ще чуете да казва Стоян Кушлев. Toй прогнозира още разкрития и казва, че Пламен Георгиев няма полезен ход.

Едно интервю на Стоян Георгиев, в което първият председател на Комисия за отнемане на незаконно имущество, повдига завесата над българската реалност.

Професорът по право Стоян Кушлев е първият шеф на Комисията за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност, създадена през 2005 година, по време на управлението на НДСВ. Преди да оглави първообраза на днешното КПКОНПИ е депутат от НДСВ, както и председател на Съюза на ловците и риболовците. Дълго време институцията беше известна като комисията "Кушлев". Заради скандал с назначението на 8 негови и на съпругата му роднини, беше разследван за конфликт на интереси. Беше оправдан на всички инстанции. Проф. Кушлев понесе и критики заради раздаваните в институцията бонуси и размера на заплатата си – 7 хиляди лева, определени от самия него. Днес е на 80 години и живее в наследствения дом на съпругата си в село Мърчаево.