Чиста вода

Гледайте филма на Венелин Петков тази събота от 19:30ч.

Реклама

През какво минава река Искър, преди да се влее в язовир Искър и от там - в чешмите на София? В bTV Репортерите тази събота Венелин Петков разказва за гигантско незаконно сметище в покрайнините на Самоков, което еколози наричат бомба със закъснител и екологичен тероризъм.  

На това място в полите на Рила от години се погребват всякакви отпадъци - от строителен боклук до трупове на животни и химикали. Репортажът показва процеси и проблеми типични за цяла България - от кражби до небрежност и безхаберие.

Не пропускайте "Чиста вода" в bTV Репортерите на 5 май веднага след централната емисия новини.

В неделя, 6 май, Венелин Петков ще разкаже как да изберем място, което да чистим на 12 май и какво трябва да знаем, за да се включим в кампанията "Да изчистим България”.

Ако искате да чистите, но не знаете къде, посетете daizchistim.bg, където ще намерите информация за замърсени места, с които общините не са успели да се справят по време на пролетното почистване. Също така, можете да се свържете с доброволческия информационен център на кампанията на телефон 0700 1 12 05 всеки работен ден между 9 и 18 ч. На 12 май на тези места общините ще предоставят необходимите консумативи, но имат нужда от доброволци.

Ако мястото, което вие бихте искали да видите по-чисто, не е посочено в списъка за общините, но вие сте готови със силата на вашия отбор да го направите такова, организирайте собствена акция за почистване. Можете да използвате по същия начин и картата с "мръсните зони”

Последни

Реклама