Да търсиш наглите във фармацията

Автор: Рада Домусчиева Оператор: Валентин Николов Монтаж: Адриана Алексиева

Реклама

Репортерът Рада Домусчиева ще разкаже повече за източване на средства от държавата и данъкоплатците чрез лекарства и последиците върху пациентите. Вариантите за тези практики са различни - източване на ДДС, монопол, картелни споразумения, източване на пари чрез болниците, подкупи.

Репортажът ще разкаже и повече за последиците - неплащане на здравни осигуровки от гражданите, свиване на бюджета на здравната каса, намаляване на парите за здравеопазване, доплащане на лекарствата и лечението от гражданите. Всичко това води до недостиг на средства на самите аптеки и до прекратяване на договорите им с касата.

За първи път в българския ефир bTV Репортерите ще покажат електронната система за контрол на здравната каса, която засича абсолютно всички рецепти, издадени в държавата за лекарства, които се плащат от държавните фондове.

Героите на репортажа са представители на всички нива в разпространението и търговията с лекарства – от собственици на аптеки, до вериги на дребно, разпространители на едро, преподаватели по икономика и организация на фармацията, както и  пациентски организации.

Последни

Реклама