В bTV Репортерите: Кои са хората, които осигуряват сигурността на пътниците в гражданската авиация?

След трагедията в Лясковец: Кои санкции са по-строги – към хората или към оръжията?

Реклама

Тази събота - 22 март, в bTV Репортерите от 19:30 часа Ивайло Везенков и операторът Валентин Николов ще разкажат историите на хората, благодарение на които летенето е по-безопасно от ходенето пеша. Би било странно, ако инциденти във въздуха въобще не съществуваха. Това, което малко хора знаят, е, че процентът им не само е нисък, но и постоянно намалява.

На 17 декември 1903г. в Северна Каролина, при мразовит вятър от 12 метра в секунда, първата машина, която самостоятелно се отделя от земята, изминава 39 метра във въздуха. Едва ли тогава някой си е представял, че малко повече от век по-късно небето над нас ще бъде толкова натоварено.

На всеки 4 секунди някъде в света излита самолет. За един ден авиокомпаниите превозват повече от три милиона пътници. За осигуряването на безопасността се грижат стотици, които дори не виждаме. Тази събота bTV Репортерите ще покажат хората, които се грижат за безопасността на пътниците в гражданската авиация.

В bTV Репортерите в неделя - 23 март, от 19:30 часа репортерът Рада Домусчиева и операторите Добромир Иванов и Любомир Вучков ще разкрият кой дава оръжие в ръцете на психично болните и има ли гаранции, че здрав човек няма да превърти с оръжие в ръка. Кои санкции са по-строги – към хората или към оръжията, какво от човешката душа изследват психиатрите и какво психолозите, когато се подписват под разрешителните за оръжие? На тези въпроси трябва да бъде даден отговор след трагедията в Лясковец, предизвикана от човек с поведение на психично болен и боен арсенал от законно оръжие.

Рада Домусчиева и операторите Добромир Иванов и Любомир Вучков предлагат една различна гледна точка към тези проблеми и отговорите, които са намерили в разговорите си с лекарите и пациентите в две психиатрични клиники – в Курило и Пазарджик.

Последни

Реклама