Жени на власт

Автор: Теодора Енчева Оператор: Любомир Вучков Монтаж: Калояна Славова

Реклама

Тази неделя в bTV Репортерите Теодора Енчева и операторът Любомир Вучков ще разкажат за съвременната роля на жената във властта. Зрителите ще разберат защо първата жена кмет на София и първата жена председател на Народното събрание не се страхуват от това да бъдат жени в мъжки професии.

“Жени на власт” ще търси отговори на въпросите безполов ли е образът на американския президент? И защо Силвио Берлускони не се притеснява, че ще го оприличат на суетна жена и прилага методите на пластичната хирургия върху себе си? Защо Никола Саркози, след брака си с Карла Бруни, често призовава французите към благотворителност?

Филмът ще даде гледна точка по темите защо през 21 век държавата и обществото допускат, че жената може да взема решения и да управлява наравно с мъжа? Какво се е променило у нас и по света, че властта вече по-лесно приема женското начало. Има ли закъсняла сексуална революция в България и защо премиерът Бойко Борисов лансира и назначава много представителки на слабия пол на ръководни позиции?

Последни

Реклама