Реклама

Тази неделя в „Духът на здравето” гостува световноизвестният ирландски специалист по холистична медицина и здравословно хранене – Барбара Рен. Очаквайте интересен разговор по темите - защо възникват болестите на клетъчно ниво, как да постигнем оптимално здраве и реализираме пълния си потенциал, каква е истинската храна за нашите тела и докъде води дехидратацията на организма.

Барбара Рен е хомеопат и клиничен нутрициолог с дългогодишен опит, включително в една много интересна област - как да използваме резонанса на светлината и земните ритми, за да излекуваме и защитим тялото си. Автор е на бестселърите „Клетъчно пробуждане“ и ”Завръщане към светлината”. Барбара Рен посети България, за да представи своята лекция  „Нова пътека към здравето и изцелението”.

С д-р Димитър Христозов разговаряме за причините, симптомите, профилактиката и лечението на хемороидите.

 

Как да се справим със синдрома на дразнимото дебело черво и какво трябва да знаем за спазмолитиците и диарията – гост в студиото е доц. Атанас Мангъров

Диарията сама по себе си е симптом, а не самостоятелно заболяване, като тя може да се прояви при най-различни заболявания. Възможно е също така, да не е проява на болестен процес, а да бъде временно неразположение на организма. В крайна сметка, това е патологичен процес, характеризиращ се с изхвърлянето на изпражнения с увеличено водно съдържание, което води до загуба на течности и електролити с последващи нарушения в киселинно-алкалното равновесие на организма.

В новата ни рубрика очаквайте здравословни съвети и новини от специалния ни гост-водещ - проф. Лъчезар Трайков. Професор по неврология и един от най-изтъкнатите специалисти в света по „Алцхаймер” - ръководител на Катедра по неврология, МУ-София, Завеждащ отделение Клиника по Неврология, УМБАЛ “Александровска”.

Бъдете с „Духът на здравето” в неделя, точно в 7.