Реклама

В последната неделя на юни и в последното за този сезон издание на „Духът на здравето”, ще споделим полезни съвети за здравословно хранене на бъдещите майки и бебето в първите 1000 дни. И още – за изкуството да бъдем родители, всичко за компетентното лечение на запека и йога за здраве и себеразвитие.

От територията на нашето ТВ-училище „Йога за здраве и себеразвитие”, започваме с последна за сезона доза упражнения. Д-р Стефан Илчев, председател на Българската Федерация по Йога, ще представи две важни техники – дихателна и традиционна очистителна процедура „джала нети”.

 

 

Д-р Ивелина Герова ще сподели своя професионален опит и ще предложи пълноценно меню за бъдещи майки и здравословно хранене на бебето в първите 1000 дни.

Въпросите, свързани с диетологията по време на бременност, често остават без компетентен отговор. В резултат на това, жените често правят грешки, които повлияват нормалното протичане на бременността им и съответно растежа и развитието на детето. Заключението на учените е, че режимът на хранене на бъдещата майка е важен преди и по време на бременността, защото влияе на незаченатото бебе и има дългосрочен ефект върху живота на детето. Така че, поне една година преди забременяване е желателно храните да се подбират внимателно /резултатите от тези изследвания са представени на Годишната конференция на Обществото по експериментална биология през 2012./.

За голямата и сложна наука на родителството, посветеността, възпитанието и образованието на детската личност – специален гост в „Духът на здравето” е американският психолог Стийв Емънс.

Компетентно за запека - лечение и особености, очистителни средства - ползи и рискове, съвременни схващания - коментираме с доц. Георги Момеков.

Скъпи зрители, за лятото сме ви подготвили здравословна селекция от най-доброто от „Духът на здравето” през годината. Продължавайте да ни гледате всяка неделя от 7 сутринта по bTV.

Желаем ви слънчево лято! Бъдете здрави!