Реклама

В неделя сутрин ще ви запознаем с нарушенията на храносмилателната система, ще погледнем към благоденствието с помощта на аюрведа, ще вдишваме живот и издишваме любов с първия практически урок по йога в ефира на „Духът на здравето”.

Започваме с актуални новини за диабета и здравословния начин на живот, включени в нашето неделно ТВ училище „Заедно срещу диабета”. Влизаме отново в час, този път с доц. Ивон Даскалова – Началник клиника по ендокринология, ВМА.

Какво знаем за храносмилателните нарушения и как да ги коригираме, каква е ролята на храносмилателните ензими и докъде може да доведе ензимната недостатъчност - гост-лектор в студиото доц. Ваня Герова.

Стомашно-чревният тракт (СЧТ) притежава уникалната двойна функция да бъде метаболитно активен орган за смилане и абсорбция на хранителните вещества, и да действа като селективна бариера срещу постъпването на микроорганизми и други вредни субстанции. Червото е отворена екологична система, а добрата работа на имунната система зависи от добрата работа на червата. Пречупването на мрежата от лоши навици е ключ към подобряване на живота - правило от изключително значение за изграждането на здравословен хранителен режим.

Доктор Дийпак Чопра – за първи път в България с лекция на тема "Бъдещето на благоденствието". По този повод разговоряме с Нели Карагьозова, единствената българка, която изучава аюрведа в центъра на д-р Чопра в Карсбад, Калифорния.

Тази неделя започва нашият нов телевизионен проект „Йога за здраве и себеразвитие”. Заедно с Българската Федерация по Йога /лицензирано сдружение към Министерство на физическото възпитание и спорта/ и нейния председател – д-р Стефан Илчев, ще ви запознаем с основните идеи и принципи на класическата йога философия. Ще продължим с демонстрация на йога асани - за начинаещи и не само.

Бъдете с „Духът на здравето”, неделя, точно в 7.