"Опасно близо": Пробивът на Лили в Букурещ

Първия път, когато я чух да пее на едно прослушване, щях да падна под пианото, споделя Здравко Радоев

Реклама

В трети епизод на "Опасно близо – Лили Иванова" тази събота, 16 май зрителите ще чуят спомените на двама обаятелни разказвачи за първите стъпки на Лили вече на професионалната сцена – режисьорът Хачо Бояджиев и музикантът Здравко Радоев. Откровенията им са преплетени с подготовката и участието на Лили в концерт в памет на Лучано Павароти през октомври 2008 г.

"Първия път, когато чух Лили да пее на едно прослушване с още две певици, щях да падна под пианото – толкова силно ме впечатли с брилянтния си глас", признава Здравко Радоев и добавя, че се е отказал от работата си с Лея Иванова, за да прави репертоар с Лили. За нейното утвърждаване на сцената сключил договор с луксозен ресторант в румънската столица: "Не след дълго Лили стана такава "бомба", че пред ресторанта на "Амбасадор" винаги имаше чакащи хора, а келнерите от отсрещния ресторант "Лидо" седяха на тротоара без работа".

Хачо Бояджиев също разказва спомените си от Букурещ и Лили Иванова – в качеството си на режисьор на българо-румънското телевизионно шоу "Ало, София, тук Букурещ".

Още любопитни и непознати подробности от пробива на Лили на румънска сцена зрителите ще научат от епизода, където ще имат възможност също да видят вълнението на цигуларя Веско Ешкенази от това, че ще работи с Лили на концерта в памет на Павароти. Ще научат на кого би искала да прилича певицата Мариана Попова и какво казва оперната прима Христина Ангелакова за Лили.