В епизод 1: Как Лили се подготвя за концерт

Научете какви са правилата на звездата преди да излезе на сцената

Реклама

В първия епизод на "Опасно близо", който ще се излъчи на 2 май, зрителите ще имат възможността да видят подготовката за концерт на звездата във Варна, за кратко ще надникнат в дома на певицата, а също така ще разберат каква е била Лили в ученическите години от нейни съученички и приятелки от медицинския техникум във Варна.

Дългогодишните й приятели ще разкажат за таланта на певицата, който помнят още от онези времена и за това как Лили достига до голямата сцена и световна слава.

Концертът на Лили във Варна е първата среща

с голямата певица на всички от снимачния екип с изключение на режисьора Милена Будинова. Като на всяка първа среща, те тръгват с известно притеснение дали ще се получи онази химия на общуването, която в огромна степен определя и качеството на добрия документален филм. За щастие, притеснението им се разсейва много бързо.

"Знаехме, че ни предстои среща с голяма звезда", разказва продуцентът на "Супернова медия" Явор Попов, който придружава снимачния екип на тези първи снимки. Ето какво сподели още той:

"И наистина се срещнахме с голяма звезда, с тази разлика, че в поведението й към нас и към екипа, с който тя работи, това по нищо не личеше. Лили ни посрещна изключително топло и земно, у нея нямаше и грам от онази надменност и дистанцираност, така типична за популярните имена. Бяха й нужни само 5 минути, за да ни очарова. За нас беше изключително интересно да наблюдаваме поведението й  извън сцената. При нея дори тогава дисциплината и организацията са железни. Работи здраво, наравно с останалите и дори повече от тях.

За всеки концерт репетира като че ли е най-важният в живота й. Казва много ясно и точно на колегите си какво иска, но по начин, който не всява напрежение и не обижда. Ужасно пряма е, по много хубав начин. Ето защо и в екипа на Лили всеки си знае мястото. Няма хаос, няма случайни неща. При нея всичко е планирано предварително, до детайли, включително и менюто й, но не с цел да демонстрира някаква елитарност, а просто, за да си пести сили и енергия за важните неща.

Да наблюдаваш такъв човек е изключително впечатляващо и прави снимачната работа много по-лесна. И още нещо страхотно ме впечатли извън самата Лили: разговорът ни с нейната състудентка, медицинската сестра от Разград. Зрителите ще видят с колко топлина и обич разказва за нея в първи епизод тази жена. Докато я слушах, си дадох сметка колко лично и с каква горчивина и болка е преживявала самата тя различни неистини, изричани за Лили през годините. Приемала го е сякаш отправят обиди лично към нея. Невероятен дар е човек да запази такива приятели, които пазят обич за него дори от разстояние, след толкова десетилетия".

Какви са правилата на звездата преди да излезе на сцената, както и много други интересни моменти, зрителите ще видят в първия епизод на документалната поредица на 2 май, събота, точно в 16 ч.