В епзод 9: Историите на няколко хита

Как годините на прехода принуждават българските изпълнители да търсят хляба си зад граница, къде работи Лили, докато в България почти няма културен живот

Реклама

Какво свързва популярната песен "Детелини" със съблекалнята на една хокейна зала в Дунецк и предусещала ли е Лили успеха на тази своя песен, ще разкаже в девети епизод на поредицата "Опасно близо" композиторът й – Асен Гаргов.

От откровения му разказ зрителите ще научат още, че за свое най-стойностно творение от репертоара на примата той смята друго заглавие - "Самота", което става причина за пролети сълзи и един... щастлив брак между двама поети.

"Написах "Самота" в Берлин, когато наистина се чувствах самотен – споделя Асен Гаргов. – Тогава нещата между Лили и мен вече бяха започнали да охладняват". Още за края на творческия тандем зрителите ще научат от епизода.

И още:

Как годините на прехода принуждават българските изпълнители да търсят хляба си зад граница, къде работи Лили, докато в България почти няма културен живот и защо избира да се завърне отново на българска сцена, разказват композиторите Александър Кипров и Александър Йосифов.

Зрителите ще видят уникални кадри на развълнуваната Лили след големия й концерт, предизвикал фурор в зала 1 на НДК. 

Ще чуят също и оценката за нея на композитора Георги Красимиров-Герасим – автор на емблематичната песен "Ветрове", един от най-големите хитове на певицата през последните две десетилетия.

Къде и как е сниман клипът към "Ветрове" и колко време е било необходимо да убедят певицата да облече червена рокля, са част от любопитните подробности около мейкинга.

Всичко това и още много споделени истории – само тази събота, 27 юни, от 16 ч. по bTV.