В епизод 8: Творческите тандеми на Лили

Защо успешното трио на Тончо Русев, Дамян Дамянов и певицата престава да съществува и какво слага край на приятелството между нея и изтъкнатия композитор?

Реклама

В новия епизод на поредицата "Опасно близо" тази събота зрителите ще научат повече за творческите тандеми на Лили Иванова през годините.

Магията, споила поезията на Дамян Дамянов и гласът на Лили в уникална симбиоза, и 15-годишният й професионален и житейски път с музиканта Асен Гаргов, са само част от интересните акценти в епизода. Те са преплетени с уникални кадри зад сцена от подготовката на звездата за грандиозните и концерти в зала 1 на НДК през ноември миналата година.

Защо успешното творческо трио на Тончо Русев, Дамян Дамянов и Лили престава да съществува и какво слага край на приятелството между певицата и изтъкнатия композитор, ще разкаже от своя гледна точка съпругата на Дамянов – Надежда Захариева.

"Дамян беше написал едно стихотворение – реквием, че това приятелство не може да загине. Макар че то не оцеля... Но независимо от всичко – в десетките им общи песни си остава живо, не може да се заличи...", емоционално споделя тя в епизода. Как един сън е провокирал написването на песента "Нарисувай ми, художнико, сълза!" също е сред откровенията на поетесата в епизода.

Тази седмица зрителите ще разберат също кой запознава Асен Гаргов с вече утвърдената певица и как с течение на времето професионалното им партньорство прераства в нещо повече – от личните спомени на музиканта.

"Най-нормалното нещо е един емоционален човек да се влюби. В това няма нищо лошо. Защото влюбеният човек прави всичко с вдъхновение", коментира Надежда Захариева сърдечните тръпки на звездата.

В епизода зрителите ще разберат още каква е причината композиторът Александър Кипров да прави по 20 корекции на една и съща песен само за три седмици.

И още: за Лили като музикален посланик на България пред света – през погледа на бизнесмена и продуцент Стефан Зашев, и за историята на една обрана градина с момини сълзи – само в епизод 8, тази събота, 20 юни от 16 ч.