Защо у нас има два медийни съюза?

Председателят на Съюза на издателите заплаши със съд шефа на новото медийно обединение

Реклама

Любомир Павлов, председател на Съюза на издателите, ще съди Валери Запрянов, заради изявление пред bTV.  Любомир Павлов поиска право на отговор след изявление на Валери Запрянов. Павлов нарече очевадна лъжа думите на Запрянов, че е заплашвал един от издателите – Тодор Батков. Валери Запрянов се включи в разговора по телефона, за да уточни, че е сгрешил – заплахата към Батков идвала от Огнян Донев.

По повод думите на Запрянов, че Павлов е имал желание на живот и смърт да оглави Съюза на издателите, Павлов посочи, че кандидатурата на Запрянов за председател също е била издигната, но той я е оттеглил в последния момент.

„Няма нищо срамно в това човек да загуби избори в борбата за председателство на един съюз, няма нищо странно в това някой да полага усилия и да иска да бъде председател. Ние сме най-големите издатели, издаваме най-влиятелните и сериозни вестници - „Труд” и „24 часа”, и е нормално да искам да бъде председател”, каза Павлов. И добави, че вратата на съюза е отворена за всички.  

Преди дни Запрянов стана председател на Български медиен съюз, в който са обединени 35 издания. Павлов посочи, че новият съюз е различен.

„Това, което раздели нашите издатели и издателите в другия съюз е, че те не са подписали етичния кодекс”, каза Павлов. По думите му състезанието между изданията трябва да бъде само на база съдържание и качество на продукта.

Павлов посочи, че подкрепя думите на Запрянов, че един съюз не трябва да приема издания, които казват лъжи.