Наско от БТР

Реклама

Атанас Пенев (Наско от БТР) e роден на 26-ти срещу 27-ми февруари 1971. Точно в 00:00 часа. Акушерката предлага да го запишат на 27-ми, за да върви напред. Сравнително послушен и отличен ученик, успява да смени само 2 училища: до 7-ми клас в 23-та гимназия и завършва 7-ми клас в 93-то основно училище. Записва 8-ма гимназия с разширено изучаване на испански език. В 9-ти клас играе в масова сцена в снимките на детски филм. И тук щастието (или нещастието) му се усмихва. Главният актьор свири в група и кани Наско за вокал. Въодушевлението и ентусиазмът му са огромни, но групата просъществува само няколко месеца. За щастие братовчедът на Дейвид свири в много по-сериозна група и току-що овакантеното място на вокал в "Никога преди" е покана за участие. Групата прави няколко гига в читалищата из цяла София, но за доста от действащите лица казармата е неотложно дело по онова време. Следват няколко епизодични участия с различни формации, като най-дълго се задържа в група "Сателит" , с която прави и първия си запис в студио.

През 1989 кандидатства и го приемат в Представителния Ансамбъл на Строителни войски като хорист. (Много тежка служба!) Уволнява се през 1991 г. и започва работа като аеролог към НИМХ към БАН, където успява да се задържи до 1993 г. През това време работи и на още няколко места като барман. Веднага след уволнението от казармата за кратко е със "Сателит", след това с група "Бард", които в оследствие основават студио "Графити".
През 1993 идва покана за участие в т.нар. "френски" проект на Б.Т.Р., като уговорката е за временно участие. И както знаем, временните работи са най-дълги...